Huawei: Prima Veste NEASTEPTAT de BUNA, IMPACTUL asupra Clientilor

Huawei are parte de o prima veste neasteptat de buna, ea avand si un impact foarte mare asupra clientilor care cumpara produsele companiei chinezesti.

huawei licente microsoft

Huawei a fost ieri in centrul unui anunt foarte important care a venit dupa foarte multe luni in care compania a fost sub efectul unor interdictii pe care SUA le-a impus impotriva sa, si care i-au afectat activitatea. SUA a aprobat aproximativ 75 de cereri de la companii americane care au cerut sa reia activitatile comerciale cu Huawei, iar printre ele se afla cei de la Microsoft, care au primit licenta de a reincepe sa exporte produse catre chinezi de acum.

Microsoft a confirmat pentru presa faptul ca a primit de la Departamentul de Comert al SUA permisiunea de a le livra celor de la Huawei orice produse software, sau fizice, au nevoie, deci inclusiv Windows 10 pentru laptop-uri. Cei de la Microsoft sustin ca pe 20 noiembrie le-a fost aprobata cererea de a isi relua activitatile comerciale cu Huawei, guvernul american avand nevoie de foarte multe luni pentru a analiza cererea si a lua o decizie cu privire la ea.

Microsoft poate licentia iar Windows 10 pentru compania Huawei

Huawei poate sa vanda iar laptop-uri cu Windows, dar sa si vanda sisteme server cu sistemul de operare al celor de la Microsoft, iar asta e o veste extrem de buna atat pentru chinezi, cat si pentru toti clientii lor. Huawei a anuntat prin vara ca nu mai poate preinstala Windows 10 in laptop-urile pe care le vinde, alegand sa ofere o versiune gratuita de Linux, care desigur ca nu ofera aceeasi experienta de utilizare pentru clientii din toata lumea.

Microsoft si Huawei pot acum sa reinceapa sa vanda solutii de tip cloud pe care le-au creat impreuna, proiectul fiind suspendat de catre companii dupa ce SUA a decis sa impuna sanctiunile lui Donald Trump impotriva chinezilor. De aici este de asteptat ca si alte companii sa anunte ca pot relua colaborarile cu cei de la Huawei, iar de la Google este asteptat cel mai important anunt, avand in vedere ca Android 10 nu poate fi licentiat acum pentru telefoanele chinezilor, din pacate.

Huawei inca asteapta sa vada ce alte companii au mai primit licente pentru a-si relua activitatile comerciale cu ea, si desi ele par sa fi fost aprobate pe 20 noiembrie, cei de la Google inca nu au spus nimic in legatura cu asta.