AVERTIZARE DURA a Huawei, NU va mai Exista Cale de Intoarcere

Huawei face o noua avertizare foarte dura si spune ca nu va mai exista vreo cale de intoarcere daca lucrurile nu sunt readuse la situatia anterioara.

AVERTIZARE Huawei Cale Intoarcere

Huawei lanseaza o noua avertizare foarte dura pentru guvernul american printr-un interviu pe care fondatorul sau, Ren Zhengfei l-a acordat unei publicatii din SUA, el reiterand unele dintre problemele care inca mai exista. Zhengfei a avertizat guvernul din SUA ca daca nu va renunta la sanctiunile pe care inca le mai are impotriva companiei Huawei, aceasta va renunta complet la colaborarile cu multe dintre companiile americane, fara a se mai intoarce la ele.

Huawei lanseaza aceasta avertizare in saptamana anterioare acordarii unor licente pentru companii americane de a reincepe relatiile comerciale cu ea, dar printre acestea nu se afla si Google, de la care chinezii au mare nevoie de Android. Huawei spune ca nu vrea sa renunte la folosirea Android in telefoanele sale, dar ca din cauza guvernului SUA nu prea are de ales, iar asta o forteaza sa gaseasca o solutie alternativa, Harmony OS, la care lucreaza de cativa ani buni.

AVERTIZARE DURA a Huawei, NU va mai Exista Cale de Intoarcere

Huawei inca este sigur ca poate depasi Samsung pentru a deveni cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, doar ca va fi nevoie de mai mult timp decat isi imagina compania, avand in vedere restrictiile actuale. Huawei a reusit sa se apropie si mai mult de Samsung in vanzarile de telefoane in T3 2019 in ciuda restrictiilor si a imposibilitatii de a folosi aplicatiile Google in propriile produse, totul multumita clientilor din China.

“Va trebui să recurgem la alternative. Dacă aceste alternative devin mature, cred că va deveni mai puțin probabil să reveniți la versiunile anterioare. [Este un moment critic pentru noi toți, sper că guvernul SUA poate lua în considerare ce este mai bine pentru companiile americane.”

Huawei avertizeaza ca in momentul in care Harmony OS va fi suficient de bine pregatit pentru telefoanele sale, revenirea la Android va fi imposibila, iar de aici Google ar foarte multe de pierdit, mai exact sute de milioane de utilizatori. Din pacate, cei de la Huawei nu prea au alte solutii in momentul de fata decat sa ameninte SUA ca situatia se va inrautati daca problemele nu sunt rezolvate, iar lucrurile cu siguranta nu merg in directia potrivita.

Huawei vrea sa puna si presiune pe americani sa-i aprobe licentele de colaborare inclusiv cu cei de la Google, insa ramane de vazut in ce masura se va intampla acest lucru si americanii vor reveni la ganduri mai bune.