Digi Mobil are OFICIAL INTERDICTIE la Infrastructura 5G din Ungaria

Digi Mobil are in mod oficial interdictie pentru a participa la crearea infrastructurii 5G din Ungaria, iata ce decizie majora a fost luata de autoritati.

Digi Mobil OFICIAL INTERDICTIE Infrastructura 5G Ungaria

Digi Mobil, unul dintre cei 4 mai operatori de telfeonie mobila din Romania, are interdictie de a participa la licitatia frecventelor 5G din Ungaria, conform unei decizii oficiale venita de la echivalentul ANCOM-ului de acolo. O decizie preliminara siminara a fost luata impotriva Digi Mobil in septembrie, iar atunci compania a anuntat inclusiv in Romania ceea ce s-a intamplat, spunand ca va lupta pentru a intoarce decizia autoritatilor din Ungaria, dar asta nu s-a intamplat.

Digi Mobil a testat intre timp o retea 5G proprie in Ungaria, bazata pe frecventele folosite pentru 4G, si o ofera public pentru oricine, dar nu poate participa si la licitatia pentru frecventele menite sa fie folosite pentru retelele 5G. Autoritatile din Ungaria n-au oferit explicatii cu privire la aceasta decizie radicala luata impotriva Digi Mobil, afirmand doar ca operatorul nu a indeplinit conditiile necesare pentru a i se permite sa participe la licitatia 5G.

Digi Mobil are OFICIAL INTERDICTIE la Infrastructura 5G din Ungaria

Digi Mobil poate sa atace hotararea in instantele de judecata din Ungaria, conform celor de la Reuters, insa desigur ca acest proces va fi unul de lunga durata, iar asta afecteaza planurile de investitii pe care operatorul le are. Avand in vedere anuntul celor de la Digi Mobil in urma deciziei preliminare, e clar ca si dupa aceasta noua decizie se va decide o continuare a luptei pentru a li se permite accesul la licitatia pentru frecventele 5G din Ungaria.

Digi Mobil planuieste sa atraga multi clienti pentru serviciile pe care le ofera in Ungaria, lansandu-le pe cele de telefonie mobila in primavara acestui an, iar reteaua 5G ar fi trebuit sa fie una dintre marile investitii din 2020 pentru ei. Din pacate, autoritatile din Ungaria au un cu totul alt plan pentru Digi Mobil, iar in instanta procesul ar putea dura si cativa ani de zile, timp in care operatorul isi va pierde din competitivitate pe piata, implicit si bani.

Digi Mobil are deja o retea 5G in Romania, surprinzator de extinsa, in Ungaria are acoperire 5G in jurul sediului de la Budapesta, insa deocamdata n-a spus nimic despre posibila lansare a unor retele 5G in Spania sau Italia.