Jony Ive a Parasit Apple, dar va Lucra in Continuare la noi Produse

Jony Ive a Parasit Apple, dar va Lucra in Continuare la noi Produse

Jony Ive a parasit in mod oficial pozitia de Chief Design officer din cadrul companiei Apple in cursul zilei de ieri, marcand sfarsitul unei ere si a peste doua decenii de munca in Cupertino. Apreciat de Steve Jobs, Jony Ive a “stralucit” sub conducerea fostului fondator al companiei Apple, insa dupa moartea sa, lucrurile s-au schimbat.

Jony Ive ne-a adus o serie de telefoane iPhone cu design foarte urat, ca si cum  i-ar mai fi pasat de ceea ce se intampla in Cupertino, iar acum a plecat. Jony Ive si-a facut propria firma de consultanta in materie de design, numita LoveFrom, iar Apple va fi primul sau client, deci inca va lucra la produse noi.

Practic, Jony Ive a plecat din pozitia de conducere de la Apple, dar va lucra in continuare la produsele noi pe care americanii le pregatesc pentru lansare. Jony Ive nu mai era oricum prea implicat in dezvoltarea design-ului pentru noilor produse ale Apple, astfel ca plecarea sa nu are un impact prea mare.

Plecarea lui Jony Ive s-a dovedit intr-adevar a fi sfarsitul unei ere, insa doar oficial, pentru ca neoficial designer-ul nu mai lucreaza cu pasiune la Apple de cativa ani. Acestea fiind spuse, nu va asteptati ca design-ul telefoanelor iPhone, sau a produselor Apple, in general, sa se schimbe radical peste noapte, pentru ca nu se va intampla asta.