FBI: Avertizare DURA, FaceApp Catalogata drept un PERICOL

FBI face o avertizare foarte dura pentru utilizatorii din intreaga lume, iata de ce considera aplicatia FaceApp ca fiind un real pericol pentru toata lumea.

FBI Avertizare FaceApp PERICOL

FBI, celebra agentie federala americana, a asteptat destul de mult pana sa faca anuntul pe care foarte multa lume il astepta de la ea cu privire la un caz care a “facut valuri” pe internet cu doar cateva luni de zile in urma. Mai exact, acum cateva luni internetul a fost scandalizat de faptul ca aplicatia FaceApp incarca fara avertizare pozele oamenilor in serverele sale din Rusia, iar FBI spune acum ca acest lucru este foarte periculos.

FBI a primit o cerere de la un senator american pentru a investiga aplicatia FaceApp, iar acum spune ca ea este un posibil risc pentru securitatea nationala a SUA tocmai din cauza faptului ca incarca poze cu fetele cetatenilor in serverele din Rusia. FBI extinde spectrul problemelor de securitate dincolo de FaceApp, spunand ca orice aplicatie dezvoltata in Rusia poate reprezenta un risc pentru siguranta nationala a SUA, ceea ce ridica multe semne de intrebare.

FBI: Avertizare DURA, FaceApp Catalogata drept un PERICOL

FBI spune ca orice aplicatie dezvoltata in Rusia e un potential risc pentru siguranta nationala a SUA din cauza software-urilor pe care tara le are la dispozitie pentru a accesa datele utilizatorilor inclusiv prin aplicatii pentru telefoane mobile. Avand in vedere ca pozele celor care folosesc FaceApp, sau alte aplicatii, ajung in Rusia, impreuna cu alte date despre utilizarea aplicatiei, FBI considera ca ele pot fi accesate oricand de guvernul de acolo.

“FBI consideră că orice aplicație mobilă sau produs similar dezvoltat în Rusia, cum ar fi FaceApp, este o potențială amenințare de contrainformații, pe baza datelor pe care le colectează produsul, a confidențialității și a politicilor sale de utilizare și a mecanismelor legale disponibile pentru guvernul Rusiei. care permit accesul la datele din granițele Rusiei.”

FBI sustine ca Serviciul Federal de Securitate din Rusia poate accesa orice fel de comunicatii din serverele aflate pe teritoriul tarii fara a face vreo cerere catre vreun furnizor de servicii de internet, deci au acces nestingherit la orice, oricand vor. Practic, FBI dezvaluie ceea ce multi stiau de ceva vreme, mai exact faptul ca exista aplicatii dezvoltate in unele tari in care guvernele au acces nerestrictionat la datele oamenilor, indiferent de unde vin ele.

FBI a mai facut si in trecut avertizari privind aplicatiile din Rusia, iar acum americanii isi indreapta atentia si spre aplicatia TikTok, foarte populara inclusiv in SUA, doar ca ea vine din China, o tara unde guvernul are acelasi acces nerestrictionat la datele oamenilor.

4 COMENTARII