ATENTIE! RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone OBLIGATE sa REDUCA Preturile

RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone sunt obligate sa reduca preturile pentru clientii din Romania incepand din luna decembrie, iata ce s-a schimbat.

ATENTIE RCS & RDS Orange Telekom Vodafone OBLIGATE REDUCA Preturile

RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone sunt obligate sa reduca preturile pentru clientii din Romania, astfel ca unele dintre serviciile lor sunt mai ieftine incepand cu data de 1 decembrie pentru o buna parte dintre abonati, si nu numai. Vorbim despre serviciile de roaming, mai exact tariful pentru traficul de internet trebuie sa fie reduse de catre RCS & RDS, si ceilalti operatori, conform reglementarilor impuse de catre Comisia Europeana.

RCS & RDS, la fel ca restul operatorilor romani, sunt obligati sa reduca de la 1 decembrie 2019 tariful de roaming pentru internetul mobil de la 0,0051 euro/MB la 0,0041 euro/MB, o ieftinire care se “simte” in cazul unui consum suplimentar de cativa GB de trafic. Aceasta schimbare impusa de catre Comisia Europeana in toata Uniunea Europeana, deci implicit si pentru RCS & RDS, sau alti operatori, se aplica si pentru internetul din abonamente.

ATENTIE! RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone OBLIGATE sa REDUCA Preturile

RCS & RDS, la fel ca restul operatorilor, vor oferi mai mult trafic de internet mobil in abonamentele care pana acum aveau tarifat internetul la costul de 0,0051 euro/MB, si in functie de cantitate, s-ar putea aduna cativa zeci de MB, sau poate chiar mai mult. Cei care aveau un tarif national de depasire a traficul de internet care este mai mic, sau echivalent, cu 0,0041 euro/MB, nu vor vedea vreo modificare la RCS & RDS, sau oricare alt operator.

RCS & RDS, si ceilalti operatori, calculeaza traficul de internet in roaming in functie de pretul total al abonamentului, si desigur ca in toate situatiile vorbim un calcul care sa fie si in avantajul celor care ofera serviciile pentru clientii care le cumpara. Atat RCS & RDS, cat si ceilalti operatori, ar fi trebuit sa inceapa deja sa-si notifice toti clientii in legatura cu modificarile pe care le fac pentru traficul de internet in roaming, mai ales ca multa lume calatoreste acum.

RCS & RDS, Orange, Telekom, Vodafone ar trebui, in mod normal, sa adauge trafic de internet suplimentar chiar si celor care au date de facturare ce inca nu au fost atinse, deci va puteti uita in trecut sa vedeti daca exista vreo schimbare pentru traficul de roaming.