BMW Decide sa RENUNTE la Abonamentul Anual pentru CarPlay

BMW va renunta la abonamentele pentru CarPlay pentru anumite modele de masini, acestea urmand a putea folosi gratuit sistemul celor de la Apple.

carplay gratuit BMW

BMW urmeaza sa renunte la abonamentul anual pe care il percepe pentru a oferi sistemul CarPlay al Apple in masinile pe care le vinde, cel putin in anumite tari de pe glob. BMW este singurul producator care cere in jur de 85 de euro anual pentru abonamentul dedicat CarPlay, asta dupa ce il ofera timp de un an in mod gratuit pentru toate masinile sale.

BMW a confirmat neoficial ca urmeaza sa renunte la abonamente pentru toate modelele care au minim versiunea 7.0 a iDrive, iar cei care l-au platit deja raman cu banii luati. Decizia in sine trebuie privita ca una buna, chiar daca BMW vinde masini scumpe, iar in mod teoretic persoanele care le cumpara ar trebui sa-si si permita sa plateasca abonamentele.

Problema este ca inclusiv Audio, Mercedes, Porsche, etc, vand masini cel putin la fel de scumpe, insa ofera CarPlay gratuit pentru clienti, deci BMW era singura companie zgarcita. BMW si-a explicat decizia prin faptul ca a investit sume serioase pentru a integra sistemul Apple in masinile sale, si ca trebuie sa isi recupereze cumva banii de la clientii care-i cumpara masinile.

BMW va anunta in zilele acestea schimbarea de strategie, dar si ca masinile care nu au versiunea 7.0, minim, a iDrive ar trebui sa plateasca o taxa fixa pentru CarPlay. Cei care l-au platit la abonament nu vor mai plati nimic, insa restul ar putea plati in jur de 300 de euro pentru a putea folosi in continuare CarPlay pe masina BMW pe care o detin.