NASA. Un ASTEROID cu Viteza RECORD ia Pamantul drept TINTA

NASA. Un nou asteroid reprezinta un pericol pentru Pamant, deplasandu-se cu o viteza record spre planeta noastra, iar o alerta noua a fost emisa.

NASA ASTEROID Viteza RECORD Pamant

NASA. Un nou asteroid pentru care a fost emisa o alerta de catre americani ia Pamantul drept tinta in momentul de fata, si se indreapta cu o viteza record de 86.000 Km/h spre planeta noastra chiar in acest moment. Vorbim despre o descoperire extrem de importanta pe care cei de la NASA au facut-o, una care poate reprezenta un pericol iminent pentru toti locuitorii Pamantului pana in data de 18 decembrie, cand ar trebui sa ajunga roca aproape de noi.

NASA. Desi in momentul de fata acest asteroid este vazut ca urmand a trece la o distanta destul de mare de Pamant, e totusi posibil ca el sa aiba traiectoria modificata si sa se loveasca de planeta noastra. Acesta este motivul din cauza caruia a fost emisa o alerta pentru toata lumea, cei de la NASA fiind foarte atenti la ceea ce se intampla, mai ales ca viteza de deplasare a asteroidului este una foarte mare, dupa cum v-am si spus deja.

NASA. Un ASTEROID cu Viteza RECORD ia Pamantul drept TINTA

NASA. Viteza cu care se deplaseaza acest asteroid este cu cel putin 50% mai mare decat cea pe care o inregistreaza agentia spatiala americana pentru alte roci care se deplaseaza prin univers in momentul de fata. Nu este exclus in niciun moment ca Pamantul sa fie in calea asteroidului, mai ales ca vanturile solare, dar si fortele gravitationale ale altor planete pot modifica traiectoria asteroidului, conform celor spuse de NASA in trecut.

NASA. Monitorizarea foarte atenta a unui asemenea asteroid, dar si alertarea oamenilor pentru a sti sa se ascunda sunt singurele moduri prin care ne putem proteja in momentul de fata, iar asta pentru ca alte solutii nu sunt. Din pacate inca nu avem un sistem planetar de protectie pregatit pentru a distruge asteroizi de acest gen inainte ca ei sa ne loveasca, insa NASA si agentia spatiala europeana lucreaza la acest lucru acum.

NASA. Monitorizarea asteroizilor va continua, impreuna cu alertarea Pamantului in legatura cu orice fel de pericol ar mai putea aparea in univers in legatura cu rocile cosmice de acest gen.

1 COMENTARIU