Vestea Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom care SURPRINDE Romania

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unei vesti care surprinde toata Romania in ciuda problemelor care au fost anuntate de catre toti operatorii.

Digi Mobil SURPRINDE Romania

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom sunt in mijlocul unei vesti foarte importante care ne arata ca anul 2019 nu a fost unul chiar atat de prost pe cum au anuntat toate companiile dupa adoptarea OUG 114/2019. Conform celor de la ANCOM, in primele sase luni din 2019, Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom au inregistrat venituri de 8.1 miliarde de LEI, cu 400 de milioane de LEI peste ceea ce inregistrasera in primul semestru din anul 2018.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom au inregistrat o crestere mare a veniturilor multumita cresterii numarului de abonati ai serviciilor de internet, dar si ai celor de televiziune, desi telefonia mobila a scazut. Desi incasarile au crescut pentru Digi Mobil, si restul companiilor telecom, deocamdata nu se stie cum a evoluat profitul, acolo fiind plangerile cele mai mari din cauza impunerii taxei pe cifra de afaceri prin adoptarea OUG 114/2018 de catre Guvern.

Vestea Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom care SURPRINDE Romania

Digi Mobil, si restul mediului telecom, au avut in S1 2019 un venit mediu lunar din furnizarea serviciilor de telecomunicatii de 69.3 LEI, pe cap de locuitor, aproape toti operatorii generand venituride peste 1 miliard de euro anual. Ceea ce s-a inregistrat in S1 2019 pare sa confirme faptul ca Digi Mobil, impreuna cu toate celelalte companii, vor avea la final de an venituri totale de aproape 4 miliarde de euro, sau poate chiar mai mari decat atat.

“Piața din România se menține la 8,1 miliarde de lei venituri în primul semestru al anului, fiind înregistrate creșteri pe seama serviciilor de internet și retransmisii programe televiziune, în detrimentul telefoniei, care continuă însă să aibă cea mai mare contribuție la realizarea veniturilor.”

Digi Mobil va avea cu siguranta iar venituri de peste 1 miliard de euro, Orange la fel, Telekom la fel, iar Vodafone cel mai probabil se va apropia de aceasta valoare, si totul in ciuda plangerilor de la inceput de an. Toti cei 4 operatori de telecomunicatii au strigat cu putere ca OUG 114/2018 le va afecta serios afacerile din Romania, insa la un an de la adoptare companiile fac mai multi bani, desi unele cresteri de preturi au fost blocate de ANPC.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom continua sa genereze venituri insemnate in Romania din serviciile de telecomunicatii, iar pentru anul viitor ne putem astepta la noi cresteri o data cu lansarea tehnologiei 5G.