WhatsApp: ALERTA, Cum pot fi STERSE CONVERSATIILE tale de la Distanta

WhatsApp are astazi o noua alerta emisa pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata de ce trebuie faci update acum la aplicatii pentru a nu pierde conversatiile.

WhatsApp alerta conversatii

WhatsApp are parte de o noua problema extrem de grava, iar de aceasta data ea afecteaza toti utilizatorii aplicatiei, si acestia pot ramane fara toate conversatiile de grup pe care le-au avut cu diverse persoane de-a lungul timpului. Problema exista in aplicatiile WhatsApp pentru iOS si Android, astfel ca nimeni nu este in siguranta in fata bugului, iar conversatiile de grup pot fi sterse in totalitate de la distanta, fara ca utilizatorii sa stie ce se intampla.

WhatsApp are acest bug exploatabil printr-un singur mesaj care poate fi trimis de catre un hacker impotriva oamenilor, aplicatia fiind si automat inchisa cand vulnerabilitatea este exploatata de la distanta. Problema este atat de grava incat aplicatia trebuie dezinstalata si reinstalata pentru a putea fi refolosita, insa dupa reinstalarea aplicatiei WhatsApp, utilizatorii descopera ca toate mesajele lor din grupurile de conversatii au disparut.

WhatsApp: ALERTA, Cum pot fi STERSE CONVERSATIILE tale de la Distanta

WhatsApp incercarea utilizatorilor de a reintra in grupurile de conversatii din care faceau partea va fi imposibila, astfel ca va fi obligatorie stergerea grupului, impreuna cu toate mesajele, si revenirea in el. Toti membrii dintr-un anumit grup pot fi atacati prin aceasta metoda, deci un hacker poate lasa mii, sau zeci de mii de oameni fara conversatiile din grupurile WhatsApp in doar cateva secunde cu doar cateva mesaje trimise in grupuri.

“Defectul ar fi permis unui actor rău să transmită un mesaj de chat distructiv de grup care produce o prăbușire rapidă și completă a întregii aplicații pentru toți membrii chatului de grup. Prăbușirea este atât de severă încât utilizatorii sunt nevoiți să dezinstaleze și să reinstaleze aplicația, pentru a obține o utilizare corectă a WhatsApp. Mai mult, utilizatorul nu va putea să revină la chat-ul de grup, ceea ce ar duce la pierderea întregului istoric de chat de grup, la nesfârșit. Chat-ul de grup nu va putea fi apoi restabilit după ce a avut loc accidentul și ar trebui să fie șters pentru a opri bucla de blocare.”

WhatsApp a fost anuntata in legatura cu aceasta problema de ceva vreme, iar in cele mai recente versiuni ale aplicatiilor pentru iOS si Android problema a fost rezolvata, dar ele trebuie instalate. Toti cei care inca mai folosesc versiuni vechi ale aplicatiilor WhatsApp pentru iOS si Android raman in continuare vulnerabili in fata atacurilor hackerilor, deci trebuie sa faceti in mod obligatoriu update la cele mai recente versiuni chiar acum.

WhatsApp este afectata de una dintre cele mai grave probleme care au fost vreodata descoperite pentru aplicatia de mesagerie, disparitia conversatiilor din grupuri fiind ceva extrem de serios care poate afecta foarte multa lume.