Facebook: INCREDIBIL, MARELE SECRET MURDAR Dezvaluit OFICIAL

Facebook are marele secret murdar dezvaluit in mod oficial, iata ce se intampla in secret in reteaua de socializare cand tu intri pe ea in fiecare zi.

Facebook secret murdar

Facebook are un nou secret murdar dezvaluit in mod oficial de documente interne care au ajuns pe internet, si ne arata cat de mare este bataia de joc la care suntem supusi ca utilizatori ai platformei de mesagerie. Facebook a fost obligata de catre senatorii americani sa spuna daca urmareste locatiile utilizatorilor chiar si dupa ce acestia au ales in mod explicit sa nu fie urmariti, iar desigur ca alegerile oamenilor nu conteaza in vreun fel in final.

Facebook le-a confirmat senatorilor americani faptul ca monitorizeaza locatiile utilizatorilor chiar daca acestia nu vor sa fie monitorizati, dar si ca face bani de pe urma datelor colectate de la ei. Facebook determina locatia utilizatorilor in functie de adresa IP a acestora, dar si a felului in care se comporta in platforma, chiar daca au dezactivat accesul aplicatiilor la GPS, insa aceste metode sunt foarte departe de a fi la fel de exacte precum geolocalizarea prin GPS.

Facebook: INCREDIBIL, MARELE SECRET MURDAR Dezvaluit OFICIAL

Facebook face bani de pe urma informatiilor privind locatiile utilizatorilor deoarece reclamele care sunt afisate in platforma sunt filtrate si in functie de locatia in care se afla anumite persoane. Seprat de geolocalizarea prin IP, postarile in care sunt etichetate diverse persoane in diverse locatii sunt deasemenea folosite de catre Facebook pentru a localiza o anumita persoana intr-un anumit punct, si a ii afisa reclame in baza acestor date.

“Când serviciile de locație sunt oprite, Facebook poate înțelege în continuare locațiile oamenilor folosind informațiile pe care oamenii le transmit prin activitățile lor pe Facebook sau prin adrese IP și alte conexiuni de rețea pe care le utilizează. Ca parte a utilizării Facebook, oamenii pot oferi Facebook informații specifice despre locația lor … Aceștia pot face check-in-ul la un restaurant sau un magazin sau pot aplica o etichetă de locație unei fotografii sau prietenul lor le poate eticheta într-un control în post.”

Facebook spune ca nu poate sa le ofere clientilor sai serviciile de promovare fara sa aiba informatii despre locatia utilizatorilor din platforma, insa cel mai probabil se va pune presiune ca acest sistem sa fie modificat in curand. Facebook va lupta cu inversunare sa isi mentina toate privilegiile pe care le are in momentul de fata, insa partea buna este ca blocarea geolocalizarii prin GPS nu are vreo metoda de inlaturare, si nu se ia astfel locatia exacta.

Facebook a fost atacata si in 2019 la fel de mult precum in 2018 din cauza tacticilor sale extrem de proaste in ceea ce priveste felul in care isi trateaza utilizatorii, iar asta nu se va schimba prea curand, din pacate.