RO-ALERT: EXPLICATIA pentru ALERTAREA INUTILA a 2.1 MILIOANE de Oameni

RO-ALERT are explicata in sfarsit motivatia din spatele alertarii inutile a 2.1 milioane de oameni, iata ce au vrut sa faca autoritatile din Bucuresti.

RO-ALERT explicatie

RO-ALERT a trimis aseara, in jurul orei 23:00, un mesaj de “alerta extrema” catre 2.1 milioane de bucuresteni dupa c eun incendiu a izbucnit la un service auto din zona Fundeni, iar acum vin si primele explicatii. Conform ministrului de interne, decizia de a trimite mesajul RO-ALERT catre tot Bucurstiul, si nu doar catre zona in care avea loc incendiul, a avut la baza dorinta autoritatilor de a aduce la cunostinta oamenilor ca exista fum in atmosfera, si in subsidiar sa li se ceara sa evite zona.

RO-ALERT a fost folosit de catre autoritati pentru a trimite acest mesaj desi cei de la Agentia de Mediu au spus ca nu s-a depasit in vreun moment vreo limita maxima de toxicitate in aer in afara zonei in care avea loc incendiul. Aceasta explicatie face si mai inutila trimiterea mesajului prin RO-ALERT catre tot Bucurestiul, cand el pute afi localizat doar in zona foarte apropiata acelui incendiu, unde exista un pericol ca oamenii sa fie afectati de fumul degajat in aer.

RO-ALERT: EXPLICATIA pentru ALERTAREA INUTILA a 2.1 MILIOANE de Oameni

RO-ALERT a trezit in mod inutil oameni din colturile Bucurestiului care erau la o distanta foarte mare de incendiu desi cei de la Agentia de Mediu au spus ca atunci cand temperatura in aer este redusa, fumul de acest gen se ridica rapid in atmosfera. Asta inseamna ca in zonele aflate la mare distanta de acel incendiu nu era necesara trimiterea vreunui mesaj prin RO-ALERT catre populatie, mai ales pentru o trezi din somn la ora 23:00.

RO-ALERT a fost gandit pentru ca oamenii sa fie alertati in cazul in care au loc fenomene extreme, insa ceea ce s-a intamplat aseara e departe de un fenomen extrem, si e departe de a justifica alertarea atat de multor oameni. RO-ALERT a fost un sistem de alertare controversat, iar asta pentru IGSU a trimis de multe ori alerte pentru evenimente pe care multi oameni le-au considerat a nu fi suficient de periculoase pentru a justifica trimiterea lor.

RO-ALERT a fost folosit de aceasta data pentru asa ceva, si poate ca in viitor se vor gasi solutii mai bune de alertare a populatiei in sitautii in care chiar este necesara trimiterea unui mesaj de acest gen.