Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT SURPRIZA de Craciun in Romania

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, sunt in mijlocul unui anunt surpriza venit cu o zi inainte de Ajunul Craciunului in Romania, ce vor face clientii.

Digi Mobil surpriza craciun

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt extrem de important cu doar o zi inainte de Ajunul Craciunului in Romania, iar asta in conditiile in care nimeni nu se astepta la altceva decat vacanta. Ei bine, se pare ca la ANCOM nu prea este vacanta, astfel ca autoritatile au un anunt foarte important pentru cei de la Digi Mobil, si restul operatorilor, iar acesta este de o importanta foarte mare pentru intreaga Romanie in momentul de fata.

Digi Mobil, impreuna cu restul mediului telecom, sunt vizate de o serie de noutati propuse de catre ANCOM, mai exact extinderea licentelor pentru banda de 2100 MHz folsita de catre toti operatorii din tara noastra. Conform celor spuse de care cei de la ANCOM, Digi Mobil, plus ceilalti operatori, ar trebui sa plateasca un total de 55 de milioane de euro, insa impartit in functie de ceea ce folosesc in momentul de fata in aceasta banda de frecventa in tara.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, ANUNT SURPRIZA de Craciun in Romania

Digi Mobil ar trebui sa plateasca, impreuna cu cei de la Telekom, 25 de milioane de euro pentru prelungirea licentelor pana in 31 decembrie 2031, insa nu se specifica si care e raportul pentru fiecare in parte. Cei de la Orange si Vodafone ar trebui sa plateasca 30 de milioane de euro, tot fara a se face vreo diferentiere in vreun fel, suma fiind doar usor mai mare decat cea care trebuie platita de catre Digi Mobil si Telekom pentru acelasi lucru.

Digi Mobil ofera in momentul de fata in banda de 2100 MHz servcii UMTS, 3G, si LTE, 4G, in timp ce Orange, Vodafone si Telekom ofera doar servicii UMTS, 3G, pentru clientii lor, deci au retelele gandite usor diferit. Digi Mobil si Telekom au licentele valabile pana in ianuarie 2022, in timp ce Vodafone si Orange le au valabile pana in martie 2020, iar de aici vine si diferenta de pret care este ceruta pentru cele doua grupuri de companii pentru licente.

Digi Mobil inca mai are 2 ani de valabilitate pentru licente, la fel ca Telekom, deci nu prea are motive sa plateasca vreo extindere acum, insa Orange si Vodafone sunt obligate sa faca asta pentru a putea functiona in continuare.