Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone, Cea mai PROASTA VESTE pentru TOTI Clientii

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone, au clientii anuntati in legatura cu cea mai proasta veste posibila inainte de Craciun, iata ce se intampla.

Digi Mobil Orange Telekom Vodafone proasta veste

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone, au toti clientii loviti de o veste foarte proasta pe final de 2019, exact la fel cum s-a intamplat si pe final de 2018, lucrurile repetandu-se, chiar daca nu cu o gravitate la fel de mare. Ieri v-am spus ca presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Digi Mobil, si restul mediului telecom, vor mai avea de asteptat pentru licitatia 5G deoarece Huawei pare sa fie o problema pentru statul roman, iar ea trebuie clarificata inainte de toate.

Digi Mobil a lansat o retea 5G, cea mai extinsa din Romania, si foloseste pentru ea echipamente de la Huawei, la fel ca si cei de la Vodafone, sau Orange, in timp ce Telekom deocamdata sta si asteapta clarificari. Klaus Iohannis a spus ca lucrurile trebuie gandite foarte bine inainte de licitatia 5G, si ca nu este normal ca Huawei sa fie “singurul” furnizor de echipamente 5G pentru Digi Mobil, si restl mediului telecom, mai mult concurenta fiind necesara.

Digi Mobil, Orange, Telekom, Vodafone, Cea mai PROASTA VESTE pentru TOTI Clientii

Digi Mobil foloseste foarte multe echipamente Huawei, poate cele mai multe, insa Orange, Vodafone, sau Telekom au deasemenea produse ale chinezilor, si sigur si-ar fi dorit sa foloseasca unele pentru retelele 5G din Romania. Klaus Iohannis pune o foarte mare frana lansarii 5G din Romania, iar asta din cauza SUA, care a cerut o “analiza” a Huawei inainte de lansarea 5G, dar asta de fapt inseamna cautarea unor motive pentru a le interzice echipamentele.

Digi Mobil va fi, fara discutie, cel mai serios lovita de aceasta decizie a Presedintelui Romaniei de a ii cere Guvernului mai multa atentie pentru lansarea 5G, insa si restul operatorilor vor fi afectati. Nu cred ca Klaus Iohannis va incalca aparenta promisiune facuta in fata SUA pentru a bloca accesul Huawei la furnizarea de echipamente 5G in Romania, astfel ca Digi Mobil, si restul operatorilor, vor avea alegeri mai dificile de facut in 2020.

Digi Mobil, Orange, Vodafone vor continua mai mult ca sigur extinderea retelelor actuale in baza infrastructurii existente, insa licitatia pentru noile frecvente 5G este deocamdata foarte departe de a fi realizata si in Romania.