Guvernul Romaniei: Intalniri IMPORTANTE pentru VANZAREA Telekom la Orange

Guvernul Romaniei a avut intalniri foarte importante cu reprezentanti ai Orange si Telekom pentru a discuta despre vanzarea diviziei de servicii fixe in 2020.

Guvernul Romaniei telekom orange

Guvernul Romaniei, condus de catre primul-ministru Ludovic Orban, a fost vizitat de catre oamenii care au luat deciziile in negocierile privind cumpararea diviziei de servicii fixe a Telekom de catre Orange. Acum cateva saptamani omul care se ocupa de afacerile Deutsche Telekom din zona aceasta a europei s-a intalnit la cladirea Guvernului Romaniei cu Ludovic Orban pentru a discuta despre tranzactia care este in asteptare de cateva luni asteptand o decizie de la executiv.

Guvernul Romaniei s-a schimbat in aceasta toamna, deci decizia de a aproba vanzarea diviziei fixe a Telekom catre Orange a fost pasata de la PSD la PNL, iar acum noii ministri afla informatii despre tranzactie de la companii. Ieri cei de la Orange au mers la Guvernul Romaniei pentru a discuta cu Ludovic Orban, CEO-ul subsidiarei locale, Liudmila Climoc, si Jean-Marc Vignolles, cel care se ocupa de operatiunile grupului in Europa, fiind prezenti la discutii.

Guvernul Romaniei: Intalniri IMPORTANTE pentru VANZAREA Telekom la Orange

Guvernul Romaniei nu a dat detalii cu privire la ceea ce s-a discutat la aceste intalniri, insa este cat se poate de clar faptul ca s-a vorbit despre vanzarea Telekom catre Orange si despre deblocarea procesului in sine. Guvernul Romaniei detine o participatie de 46% in divizia fixa a Telekom, iar aceasta din urma detine 30% dintre actiunile diviziei mobile, iar statul roman are dreptul de a cumpara primul participatia Deutsche Telekom, deci ar putea sa preia control total asupra Romaniei.

Pana acum s-a asteptat ca Guvernul Romaniei sa ia o decizie cu privire la cumpararea acestor actiuni, insa avand in vedere problemele de buget, e improbabil statul Roman sa cumpere vreo actiune la Telekom. Avand in vedere aceasta situatie, Guvernul Romaniei va aproba cel mai probabil vanzarea Telekom catre Orange, iar reprezentantii companiilor au cerut, cel mai probabil, grabirea birocratiei pentru ca tranzactia sa aiba loc mai rapid.

Guvernul Romaniei n-a avut inca discutii cu RCS & RDS, sau fondul strain de investitii, care sunt interesate sa cumpere divizia mobila a Telekom, astfel ca se asteapta cu mare interes noi informatii cu privire la acest lucru.