Huawei: INTERZICEREA Ceruta intr-o Noua MARE Tara Europeana

Huawei are interzicerea ceruta intr-o noua si mare tara europeana, iata cat de grave au devenit problemele pentru compania chinezeasca in acest moment.

Huawei italia

Huawei pur si simplu nu scapa de probleme indiferent cat de mult ar incerca sa evite situatiile in care SUA a bagat-o in cursul anului 2019, insa o noua mare tara europeana cere interzicerea produselor companiei chinezesti. Italia este tara in care s-a cerut ca Huawei sa aiba impusa o interdictie pentru a furniza echipamente 5G pentru viitoarele retele de telefonie mobila din tara, ceea ce ridica noi probleme foarte mari.

Huawei este vizata acum cu noi sanctiuni in Italia dupa ce o comisie parlamentara a cerut interzicerea echipamentelor sale in tara, iar dupa cum probabil deja ati ghicit, problema e cu securitatea lor. Separat de Huawei, si cei de la ZTE sunt vizati cu interdictia pentru furnizarea de echipamente 5G pentru operatorii de telefonie mobila din Italia, unii dintre ei fiind in acest moment in plin proces de a alege furnizorii cu care vor colabora pentru retele.

Huawei: INTERZICEREA Ceruta intr-o Noua MARE Tara Europeana

Huawei nu a avut pana acum probleme in Italia, insa se pare ca guvernul are presiune pusa asupra sa chiar din interiorul tarii pentru a-i interzice echipamentele 5G, nu doar din afara tarii. Asta inseamna ca urmeaza sa aiba loc o investigatie pentru a se vedea daca exista intr-adevar riscuri pentru a lasa Huawei sa furnizeze echipamente 5G pentru operatorii de telefonie mobila locali, sau daca acest lucru poate fi permis fara vreo interdictie in 2020.

“Compania chineză de telecomunicații Huawei ar trebui să i se permită un rol în viitoarea rețea 5G din Italia, a declarat ministrul industriei italiene duminică, după ce un influent comitet parlamentar a cerut Romei să blocheze compania. Săptămâna trecută, comisia parlamentară de securitate din Italia, Copasir, a declarat că guvernul ar trebui să ia în considerare împiedicarea Huawei și ZTE de la participarea la dezvoltarea rețelelor 5G.”

Huawei are deocamdata aceasta problema anuntata doar la nivel declarativ de catre autoritati, acestea nefiind momentan hotarate sa impuna o interdictie pentru companie, ceea ce este totusi o veste buna. Desi comisia parlamentara pentru securitate din Parlamentul italiei cere interzicerea Huawei, ministru industriei sustine ca acest lucru nu ar trebui sa se intample, deci vor fi cu siguranta dezbateri serioase inainte de a se lua o decizie.

Huawei nu a prea reusit in Europa sa convinga guvernele ca nu este un pericol pentru siguranta lor nationala, iar 2020 incepe cu o stare de incertitudine, inclusiv in ceea ce priveste retelele 5G din Romania.