Vodafone: Hotararea RADICALA care i-a DEZAMGIT pe Clientii Romani

Vodafone a luat o hotarare radicala care i-a dezamagit pe foarte multi dintre clientii din Romania, iata ce a decis operatorul sa faca si ce s-a intamplat.

vodafone dezamagit

Vodafone a luat in 2019 o decizie extrem de importanta pentru clientii din Romania, si a reusit chiar sa uimeasca foarte multa lume cu realizarea sa, insa din pacate totul s-a dovedit a fi cam in zadar, in final. Dupa cum prea bine stiti deja, la inceputul anului cei de la Vodafone au lansat in premiera pentru Romania o retea de telefonie mobila 5G, facand si un concert in care au folosit o holograma pentru a arata puterea tehnologiei, dar de atunci totul a disparut.

Vodafone a anuntat atunci 5G ca marea evolutie tehnologica pentru telefonia mobila din Romania, insa in scurt timp a fost ajunsa din urma si depasita de catre Digi Mobil, lucru care nu s-a schimbat pana acum. Desi cei de la Vodafone au fost primii cu o retea 5G in Romania, in final au ajuns la sfarsitul anului 2020 sa fie depasiti de catre cei de la Digi Mobil, care au cea mai extinsa retea, si poate chiar ajunsi de catre cei de la Orange, cu reteaua proprie.

Vodafone: Hotararea RADICALA care i-a DEZAMGIT pe Clientii Romani

Vodafone nu a mai promovat intre timp mai deloc reteaua 5G pe care o are, nu se stie daca a mai fost extinsa dincolo de zonele restranse din cele trei orase in care a fost lansata initial, ceea ce arata clar cum sta situatia. Cei de la Vodafone au cam “ingropat” deocamdata reteaua 5G, probabil si pentru ca inca nu a fost organizata in Romania licitatia pentru frecventele care vor fi folosite pentru a crea infrastructura din tara, si nu se stie cand se va intampla asta.

Vodafone a reusit totusi sa se puna intr-o situatie neobisnuita, fiind prima companie care a creat o retea 5G in tara, si fiind foarte rapid intrecuta de o alta, care in mod teoretic are resurse mult mai putine. Desigur ca asteptarile cu privire la Vodafone erau mari, insa deocamdata n-au prea fost ele indeplinite, si nici nu prea exista motive sa credem ca asta se va intampla prea curand, mai ales ca situatia retelelor 5G in Romania e neclara.

Vodafone este prima companie care a creat o retea 5G in Romania, ea fiind urmata de catre Digi Mobil, si apoi cei de la Orange, Telekom fiind singurul grup de telecomunicatii care inca nu are o retea 5G lansata in tara.