Windows 10: 2020 Incepe cu o ALERTA CRITICA pentru Calculatoare

Windows 10 are parte la inceput de 2020 de o alerta extrem de importanta pentru utilizatorii de calculatoare, iata ce s-a intamplat si cum sunt ei afectati.

Windows 10 ransomware

Windows 10 intra in 2020, din pacate, cu o alerta critica in ceea ce priveste utilizatorii care au instalat sistemul de operare in propriile calculatoare, si trebuie sa fim extrem de atenti pentru ca exista un pericol sperios pentru toti. Se pare ca un malware foarte periculos pentru calculatoare a evoluat pe final de 2019, astfel ca acum Windows 10 este afectat intr-un mod si mai serios de felul in care acesta a fost gandit pentru a exploata PC-urile oamenilor.

Windows 10 este vizat de un nou tip de ransomware care se numeste Clop, acesta fiind modificat in raport cu felul in care functiona in trecut, astfel ca acum vizeaza anumite procese si aplicatii noi care ruleaza in sistemul de operare. Se pare ca hackerii care au creat Clop au modificat ransomware-ul pentru a ataca si proesele editoarelor de texte, a aplicatiilor pentru programare, dar si a aplicatiilor de tip office care ruleaza in cadrul Windows 10.

Windows 10: 2020 Incepe cu o ALERTA CRITICA pentru Calculatoare

Windows 10 clop ransomware

Windows 10 este sub atacul Clop din februarie 2019, iar de acum ransomware-ul a evoluat in diverse forme si s-a modificat in functie de ceea ce au dorit hackerii sa faca pentru a exploata calculatoarele. In martie 2019 el a fost modificat pentru a ataca Microsoft Exchange, SQL, MySQL, BackupExec, si alte aplicatii pentru companii, plus retelele intregi ale companiilor, pentru ca acum Windows 10 sa aiba atacate si aplicatiile mentionate ceva mai sus.

Windows 10 are mai sus mesajul creat de hackeri pentru cei care au calculataorele cu datele criptate, iar spre finalul anului 2019 ransomware-ul a fost modificat pentru a ataca nu mai putin de 663 de procese din PC-uri. Avand in vedere ca vorbim despre un ransomware, Clop cripteaza datele din Windows 10 si decriptarea acestora poate fi facuta doar platind hackerului suma pe care o cere pentru a ne oferi acces la informatiile noastre.

Windows 10 este atacat de foarte mult timp de foarte multe versiuni de ransomware, iar fiecare dintre ele foloseste diverse tipuri de criptare, astfel ca recuperarea datelor este mai totdeauna imposibila.