Samsung GALAXY S11 va COPIA o Functie GROZAVA din iPhone 11

Samsung GALAXY S11 va copia o functie grozava din telefoanele iPhone 11, compania Samsung alegand in sfarsit sa le ofere clientilor ceea ce tot cer.

Samsung GALAXY S11 battery health

Samsung GALAXY S11 va copia o functie grozava din iPhone 11, dar si din alte vechi modele ale iPhone, iar asta pentru ca ea e atat de buna incat ar trebui sa existe in orice fel de telefon vandut de catre orice producator. Vorbesc despre o functie care se va numi “Battery Health”, iar exact precum ii spune si denumirea, aceasta urmeaza sa le spuna utilizatorilor cand trebuie sa inlocuiasca bateria telefoanelor deoarece aceasta si-a pierdut din eficacitate.

Samsung GALAXY S11 are aceasta functie descoperita in codul sursa al aplicatiei Samsung care este fi oferita impreuna cu One UI 2.0, adica interfata care este implementata in Android 10 de catre Samsung. Daca in iPhone 11 aceasta functie nu prea are rost, deoarece bateriile telefoanelor sunt noi, in vechile modele au menirea de a le spune oamenilor daca bateriile trebuie schimbate si daca performantele telefoanelor sunt limitate din cauza degradarii lor.

Samsung GALAXY S11 va COPIA o Functie GROZAVA din iPhone 11

Samsung GALAXY S11 stare capacitate baterie

Samsung GALAXY S11 nu va limita performantele cand bateriile sunt uzate, dar utilizatorii vor putea totusi sa afle daca bateria lor se afla intr-o stare buna, sau daca ea trebuie inlocuita de indata de catre acestia. Conform liniilor de cod descoperite in cadrul aplicatiei Samsung, aceasta le va spune utilizatorilor de telefoane Samsung GALAXY S11 ca bateria lor este in stare buna daca nivelul de uzura nu i-a redus eficatitatea mai jos de 80%.

Samsung GALAXY S11 le va spune utilizatorilor ca bateria lor este intr-o stare “Ok” daca ea mai poate pastra intre 50% si 79% din capacitatea de incarcare, ceea ce in final nu e tocmai chiar atat de “Ok”. Daca bateria mai poate oferi maxim 49% din capacitatea de incarcare, sau mai putin, atunci Samsung GALAXY S11 le va spune oamenilor ca bateria trebuie inlocuita, ceea ce ar trebui facut oricum cand ajunte pe la 7x%.

Samsung GALAXY S11 ar putea avea un chip special pentru a se putea citi in mod corect capacitatea bateriei, deci e posibil ca functia sa nu ajunga inclusiv pe modelele mai vechi de telefoane lansate de catre coreeni.