BOSCH vrea sa Porneasca o Noua REVOLUTIE pentru Automobile

BOSCH vrea sa porneasca o adevarata revolutie pentru industria de automobile, iata ce anunt extrem de important a facut compania pentru toti soferii.

BOSCH lidar auto

BOSCH este un grup urias care fabrica o gama foarte variata de produse, printre care si componente pentru automobile, iar in 2020 compania isi propune sa indeplineasca un obiectiv maret. Mai exact, cei de la BOSCH vor sa produca la costuri reduse echipamente LiDAR pentru automobile, adica acei senzori care sunt folositi de masinile care se conduc singure pentru a sti tot ceea ce se afla in jurul lor, pentru a-ti mentine banda de rulare, si nu numai.

BOSCH vrea sa produca echipamente LiDAR in masa pentru ca si costurile de productie sa fie mult mai mici decat cele actuale, acum cativa ani un sistem de acest gen pentru automobile costand cam 75.000 de dolari. Cei de la Apple folosesc in toate masinile lor sisteme LiDAR pentru antrenarea inteligentei artificiale in baza careia masinile se conduc singure, acelasi lucru fiind facut si de catre Google, Tesla, Mercedes, BMW, si alte companii.

BOSCH vrea sa Porneasca o Noua REVOLUTIE pentru Automobile

BOSCH a creat senzori pentru toate tipurile de masini care pot fi lansate de catre producatorii de automobile, iar LiDAR in combinatie cu radare si camere pot creste extrem de mult siguranta rutiera. BOSCH li se alatura celor de la Luminar, care anul trecut au anuntat ca vor sa faca echipamente LiDAR pentru masini care costa mai putin de 1000 de dolari, in timp ce Waymo are o solutie proprie, care ar costa doar mai putin de 5000 de dolari.

BOSCH, Luminar si Waymo sunt trei companii foarte mari care pot produce sisteme LiDAR care sa fie suficient de ieftine pentru a ajunge in masinile de clasa medie, de exemplu, si pot contribui substantial la siguranta rutiera. BOSCH a creat un sistem de inteligenta artificiala care functioneaza si doar pe baza de camere, insa senzorii LiDAR sunt mult, mult mai exacti, si pot oferi informatii mult mai exacte privind obiectele din jurul unei masini, sau pozitionarea acesteia pe drum.

BOSCH este o companie atat de mare incat initiativa sa poate crea o adevarata revolutie in industria auto, iar masinile care se conduc singure reprezinta viitorul, chiar daca nu toata lumea le vrea, si chiar daca in acest moment in Romania sunt inutile.

2 COMENTARII