Bucuresti: SUTE de Camere Verifica deja Masinile pentru Vinieta OXIGEN

bucuresti camere vinieta oxigen

Bucuresti urmeaza sa aiba din luna martie impusa, in premiera pentru Romania, o taxa de poluare pentru accesul masinilor in anumite zone ale unui oras, iar pregatirile pentru “ziua Z” sunt in plina desfasurare in acest moment.

300 de camere de supraveghere au fost deja montate de catre Primaria Capitalei, iar ele sunt folosite pentru a identifica masinile care intra si ies din zona ZACA in urmatoarele doua luni, pana cand vinieta OXIGEN intra in vigoare.

Aceste camere vor trebui sa identifice automat masina pentru a o verifica daca are o norma de poluare care poate avea acces in zona, daca a platit vinieta OXIGEN, sau daca in final nu indeplineste conditiile, si trebuie aplicata o amenda.

Amenzile vor fi trimise automat acasa soferilor, iar cu valori cuprinse intre 1500 si 2000 de LEI, in anumite cazuri acestea pot reprezenta o buna parte din valoarea respectivei masini, deci soferii trebuie sa fie foarte atenti.

Avand in vedere ca amenzile vor fi emise automat si trimise soferilor acasa, oamenii nu vor sti ca au incalcat legislatia locala decat atunci cand primesc sanctiunea, iar asta pentru ca politia nu-i va opri pentru a-i amenda pe loc.

Sunt destul de sigur ca vor exista multe abuzuri, dar si multi soferi amendati pentru ca nu cred ca le va da cineva amenda, sau pentru ca nu le pasa, dar intr-un final intram si noi in lumea civilizata cu aceasta vinieta OXIGEN.

Vinieta OXIGEN a intrat in vigoare de la 1 ianuarie, poate fi cumparata deocamdata doar de pe un singur website, iar din martie va incepe amendarea soferilor care intra in zona ZACA fara sa o plateasca, sau daca au o masina pentru care e interzis complet accesul.