FBI cere iar Ajutorul Apple, Iata de ce are Nevoie Acum

fbi ajutor apple

FBI ajunge iar in situatia de a cere ajutorul companiei Apple intr-o problema foarte serioasa care este similara cu cea de acum cativa ani, cand a avut nevoie de ajutorul americanilor pentru a debloca telefonul unui terorist.

FBI are acum nevoie de ajutorul Apple tot intr-o situatie extrem de tensionata, insa nu e vorba despre un atac terorist, ci despre doua telefoane iPhone care au apartinut unui barbat care a omorat trei persoane intr-o baza navala din SUA.

FBI a obtinut un ordin judecatoresc prin care i se permite sa acceseze datele din acele telefoane iPhone ale barbatului omorat de catre soldatii din baza navala dupa ce a omorat alti trei soldati, insa n-a reusit sa le sparga inca.

Apple a primit de la FBI o cerere pentru a accesa datele din acele telefoane iPhone, insa desigur ca nu o va onora, asa cum nu a onorat nici acum cativa ani o cerere pentru a debloca telefonul unui terorist, intr-un caz care a fost foarte controversat.

“FBI a cerut Apple să ajute la deblocarea a două iPhone-uri care ar fi putut aparține lui Mohammed Saeed Alshamrani, băiatul suspect al unui tir într-o împușcare la baza Marinei Florida, care a lăsat trei persoane moarte. Într-o scrisoare trimisă luni avocatului general al Apple, FBI a spus că are permisiunea instanței de a cerceta telefoanele, dar investigatorii nu au reușit până acum să ghiceze codurile de acces, potrivit NBC News. Se presupune că ambele telefoane sunt protejate cu parola.”

FBI a platit atunci cateva zeci de mii de dolari catre o companie israeliana pentru a accesa datele din respectivul telefon iPhone, iar in aceasta situatie ar putea fi nevoita sa mearga pe o cale similara pentru a intra in posesia datelor.