Functia din Viitoarele iPhone care iti va SALVA VIATA la Nevoie

iPhone va avea in viitor o functie foarte importanta care iti va salva viata la nevoie, iata ce vrea sa faca Apple pentru a proteja clientii din toata lumea.

iphone salva viata

iPhone este un telefon care are foarte multe functii importante, unele dintre ele care au si schimbat vietile oamenilor, insa cei de la Apple pregatesc o schimbare chiar mai importanta pentru telefoanele lor. Mai exact, cei de la Apple vor sa transforme telefoanele iPhone in dispozitive care sa fie capabile sa contribuie la salvarea vietilor oamenilor chiar daca nu au semnal GSM care sa permita efectuarea unui apel telefonic pentru a cere ajutor, la nevoie.

Apple a gandit un sistem care se numeste Emergency Power Save Mode (EPSM), el avand capacitatea de a le permite telefoanelor iPhone sa emita semnale de urgenta catre autoritati cand utilizatorii se afla in zone fara acoperire GSM. Totul are la baza situatiile in care oamenii sunt implicati in accidente si nu pot folosi telefoanele pentru a cere ajutorul autoritatilor, fie pentru ca sunt inconstienti, sau foarte grav raniti, iar ideea in sine e buna.

Functia din Viitoarele iPhone care iti va SALVA VIATA la Nevoie

iPhone salva viata urgenta

In baza descrierii facute de catre cei de la Apple pentru sistem, el ar putea folosi semnale GSM, Wi-Fi, radio, sau ar putea alerta alte dispozitive aflate in apropierea sa in legatura cu faptul ca o persoana are nevoie de ajutor. Destui utilizatori de telefoane iPhone au laudat Siri pentru faptul ca i-a ajutat sa-si salveze viata prin initierea unui apel de urgenta folosind o simpla comanda vocala, dar cand nu ai semnal nu prea poti face acest lucru.

“De exemplu, un utilizator dintr-o locație rurală îndepărtată este posibil să nu se afle la o distanță eficientă comunicativ de alte UE sau stații de bază capabile să primească indicatorul de urgență. Ca atare, poate fi de dorit ca UE să poată transmite balize de urgență peste o perioadă extinsă de timp, pentru a crește probabilitatea unei recepții reușite a transmisiei.”

Solutia gasita de catre Apple pentru aceasta problema nu este absolut deloc una simpla, insa chiar si asa, ideea in sine merita avuta in vedere, iar daca si poate salva vieti, ar putea deveni un standard in industrie. Cei de la Apple vor fix acest lucru, sa transforme aceasta idee foarte buna intr-un standard pentru intreaga industrie a producatorilor de telefoane mobile, dar desigur ca asta nu va fi chiar atat de usor de realizat, insa speranta moare ultima.