RCS & RDS: Clientii MUTI de UIMIRE dupa Aceasta Veste PROASTA

RCS & RDS a luat o decizie foarte importanta despre care nu foarte multi clienti stiu in momentul de fata, dar cei care afla raman surprinsi de efectele ei.

RCS & RDS 4g

RCS & RDS are undeva pe la 10 milioane de clienti in Romania in momentul de fata, un numar foarte mare de oameni folosindu-i serviciile in tara noastra, iar asta si pentru ca a facut investitii foarte mari in infrastructura sa. Cei de la RCS & RDS au lansat acum ceva timp reteaua 4G din Romania, insa ea este impartita in doua pentru ca s-au folosit antene 4G cu tehnologii diferite pentru a le oferi clientilor si viteze de transfer diferite pentru telefoanele lor.

RCS & RDS are acum o reteaua 4G in frecventa de 2600 Mhz, cu banda 38 – TDD, plus inca o reteaua 4G in frecventa de 2100 Mhz, cu banda 1 – FDD, iar vitezele de transfer de date pe care le ofera ele sunt destul de diferite. Mult mai diferita este acoperirea pe care cei de la RCS & RDS o au in momentul de fata pentru cele doua retele 4G in Romania, una avand acoperire la scara larga in tara, in timp ce a doua este oferita doar in putine zone din tara.

RCS & RDS: Clientii MUTI de UIMIRE dupa Aceasta Veste PROASTA

rcs & rds acoperire 4G 2600 Mhz banda 38 - TDD
rcs & rds acoperire 4G 2600 Mhz banda 38 – TDD

RCS & RDS ofera in momentul de fata acoperire 4G in frecventa de 2600 Mhz, cu banda 38 – TDD cu viteze de download de pana la 100 Mbps si viteze de upload de pana la 10 Mbps, dar numai in zonele din imaginea de mai sus. Pentru cealalta frecventa si tehnologie folosita pentru reteaua 4G, cei de la RCS & RDS au acoperire mult mai mare, vizibila in imaginea de mai jos, ea oferind viteze de transfer de date de pana la 75 Mbps pentru download si 21 Mbps pentru upload.

rcs & rds acoperire 3G 900 Mhz Banda 8 si 4G 2100 Mhz banda 1 - FDD - TD
rcs & rds acoperire 3G 900 Mhz Banda 8 si 4G 2100 Mhz banda 1 – FDD – TD

RCS & RDS ofera oricum viteze de internet extrem de mici pentru 4G, insa intre 100 Mbps si 75 Mbps e o diferenta consistenta, mai ales daca ne gandim ca vitezele sunt oricum foarte mici. Foarte putina lume stie cum si-a impartit in realitate RCS & RDS reteaua 4G din Romania, si foarte putina lume stie ce fel de viteze ofera fiecare, cea cu potential mai mare avand si vitezele cele mai bune, in mod teoretic, dar acoperirea ei e foate slaba.

RCS & RDS prezinta informatii despre acoperirea pentru cele doua frecvente pe care le foloseste pentru reteaua sa 4G din Romania, insa e improbabil ca vreun client sa se uite cu prea mare atentie la ele inainte de a incheia un abonament.