Planeta Marte: Descoperirea INCREDIBILA care a UIMIT Cercetatorii

Planeta Marte are parte de o descoperire incredibila anuntata de catre cercetatori, acestia facand un anunt incredibil privind viitorul planetei.

Planeta Marte vapori apa

Planeta Marte este intr-o foarte mare masura formata din zone desertice pe care cei de la NASA le descopera incetul cu incetul multumita robotului pe care l-a trimis deja acolo, insa el nu este singurul care este expediat. Multumita analizelor facute acolo, si publicate pentru alti cercetatori, un nou studiu aparut recent ne spune ca mai multa apa se acumuleaza la 80 km deasupra suprafetei de pe planeta Marte, ceea ce inseamna ca mai multa apa se evaporeaza de pe suprafata.

Planeta Marte avea adunari de apa in cantitati fara precedent in acea zona dintre atmosfera si spatiul cosmic, iar cercetatorii spun ca tot mai multa apa se evapora de pe suprafata planetei in momentul de fata. Anumite zone din respectiva zona de deasupra atmosferei de pe planeta Marte se comporta ca “pungi de apa” care incep sa ajunga la suprasaturatie, acestea avand de pana la cateva sute de ori mai multi vapori de apa decat ar trebui sa fie in atmosfera.

Planeta Marte: Descoperirea INCREDIBILA care a UIMIT Cercetatorii

Planeta Marte pierde cea mai mare cantitate de apa in perioadele de vara, iar furtunile de praf care au loc acolo in aceasta perioada acceleraza chiar si mai mult transportul vaporilor de apa spre spatiul cosmic. Cercetatorii spun ca acest proces constant de evaporare a apei de pe planeta Marte a dus de-a lungul a milioane de ani la transformarea planetei dintr-una calda intr-una inghetata, iar secarea va continu fara oprire in urmatorii ani acolo.

“Un nou studiu publicat săptămâna aceasta dezvăluie că în atmosfera superioară a planetei Marte se acumulează mai mulți vapori de apă, permițând mai multor să scape în spațiu. Acest lucru înseamnă că Marte pierde apa mai repede decât se prevedea. Acumularea de cantități fără precedent de vapori de apă are loc la aproximativ 50 de mile de suprafața marțiană.”

Planeta Marte ar avea zone foarte intinse cu apa sub suprafata sa, recent cei de la NASA descoperind locatii in care cred ca s-ar afla destul de multa apa ascunsa, insa desigur ca n-au putut confirma fara dubiu acest lucru. Planeta Marte poate sustine si viata daca are apa sub suprafata sa, insa pana in acest moment nu s-a descoperit nimic 100% sigur care sa confirme acest lucru, dar cercetatorii cauta in continuare dovezi care sa le sustina teoriile.

Planeta Marte ramane in continuare cu foarte multe mistere, iar primele misiuni cu astronauti trimisi acolo ar trebui sa mai dezvaluie o parte dintre ele, cel putin in mod teoretic.