Huawei: LOVITURA GREA pe care NIMENI NU o Credea Posibila

Huawei primeste o noua lovitura foarte grea pe care nimeni nu o credea posibila, iata prin ce situatie dificila trece acum compania chinezeasca.

Huawei extradare

Huawei primeste o lovitura foarte grea pe care nimeni nu o credea posibila, dar care ne arata totusi cat de departe s-a mers in cazul in care compania a fost acuzata ca a incalcat embargo-ul SUA impotriva Iranului. CFO-ul companiei Huawei, si fiica a cofondatorului companiei, Meng Wanzhou, este retinuta in Canada din 2018 din cauza unui mandat international de arest emis in SUA si pus in executare acolo, americanii cerand si extradarea sa.

Huawei a spus tot timpul ca CFO-ul sau este nevinovat, sustinand-o inclusiv cu ajutorul guvernului de la Beijing, dar astazi a venit o lovitura foarte dura pentru ea si companie, procurorul general din Canada spunand ca ea poate fi extradata in SUA. Avocatii sai au contestat cererea de extradare a SUA, spunand ca in Canada ea nu a comis infractiunea de care este acuzata in SUA, deoarece nu exista embargo impotriva Iranului, deci Huawei si implicit ea, nu au incalcat vreo lege.

Huawei: LOVITURA GREA pe care NIMENI NU o Credea Posibila

Huawei nu a iesit din atentia presei in acest caz, iar procurorul general al SUA spune ca CFO-ul companiei e acuzat, la baza, de frauda, care este ilegala inclusiv in Canada, deci o extradare poate avea loc. Pe 20 ianuarie va avea loc o sedinta de judecata in care se va decide efectiv daca ea poate fi extradata in SUA, pana acum fiind in discutie doar daca Huawei si CFO-ul sau au incalcat vreo lege care exista si in Canada, si procurorul general spune ca s-a intamplat asta.

“Huawei executive Meng Wanzhou’s conduct amounts to fraud under Canadian law and the court need not consider U.S. sanctions law, Canadian federal prosecutors argued in a court filing released on Friday.”

Huawei a cerut in repetate randuri eliberarea CFO-ului sau, guvernul chinez a facut acelasi lucru, ba chiar a arestat si doi canadieni pentru a avea ce schimb sa faca pentru a obtine eliberarea fiicei cofondatorului Huawei. Nimic din astea nu s-a intamplat, iar autoritatile din Canada ar trebui sa decida ca Huawei ar trebui sa aiba CFO-ul extradat in SUA, sau cel putin asta da de inteles procurorul general al tarii cu afirmatiile facute in cursul zilelor trecute.

Huawei a avut in acest scandal o noua dovada a apropierii de guvernul de la Beijing, insa din pacate asta nu a ajutat-o sa isi scape CFO-ul de o extradare in SUA, care pare tot mai sigura in acest moment.