Donald Trump se Implica in RAZBOIUL dintre FBI si Apple

Donald Trump se implica in razboiul dintre FBI si Apple, presedintele SUA dorind sa forteze mana companiei americane pentru a obtine ce doreste de la ea.

Donald Trump FBI Apple

Donald Trump, presedintele SUA, se implica in razboiul dintre FBI si Apple, el adoptand o pozitie care era de asteptat avand in vedere ajutorul pe care l-a tot oferit pentru compania americana in ultimii doi ani de zile. Apple refuza sa deblocheze doua telefoane iPhone care se afla in posesia FBI, si care au fost folosite de catre un soldat saudit care a ucis cativa soldati intr-o baza militara din SUA anul trecut, Donald Trump cerand ca Apple sa ajute agentia federala.

Donald Trump le-a cerut celur de la Apple sa isi ajute mareata tara prin deblocarea telefoanelor iPhone care sunt in posesia FBI, spunand ca guvernul american ajuta compania tot timpul, si acum e timpul sa primeasca ajutor. Mai mult decat atat, Donald Trump le cere celor de la Apple sa deblocheze si telefoanele pe care FBI le-a confiscat in alte anchete ce vizeaza criminali, traficanti de droguri si alti membri ai unor organizatii criminale periculoase.

Donald Trump se Implica in RAZBOIUL dintre FBI si Apple

Donald Trump pune presiune pe Apple avand in vedere ca in public el a aratat o relatie foarte stransa cu Tim Cook, presedintele companiei americane, cei doi intalnindu-se de multe ori la Casa Alba in ultimii ani. Apple a avut nevoie de amanari ale aplicarii unor impozite pe produse aduse din China, Donald Trump i le-a oferit, si a scutit compania de pierderi foarte mari in ultimii 2 ani, insa asta s-ar putea schimba daca ea nu coopereaza cu FBI, asa cum cere presedintele SUA.

Donald Trump a mai facut diverse cereri catre Apple in trecut, si mai niciuna dintre ele nu s-a indeplinit asa cum si-a dorit el, iar nici de aceasta data nu va avea parte de ceea ce isi doreste pentru ca telefoanele FBi nu vor fi deblocate. Apple a spus in repetate randuri ca nu vrea sa compromita securitatea telefoanelor iPhone pentru FBI, sau orice alta agentie federala, astfel ca Donald Trump ar putea ramane cu “buza umflata” de aceasta data.

Donald Trump este in an electoral, asa ca nu-si prea permite sa “forteze nota” in ceea ce priveste razboaiele pe care le duce, nici macar pentru FBI, deci tot Apple va castiga si de aceasta data.