STS: Anunt IMPORTANT privind Apelurile 112, CUM vor fi Localizati din 2020

STS a facut astazi un anunt extrem de important cu privire la apelurile facute prin serviciul de urgenta 112, iata cum vom fi localizati din anul 2020.

STS aml 112

STS a facut astazi un anunt extrem de important pentru persoanele care initiaza apeluri la serviciul de urgenta 112, confirmand intr-un final ca va implementa un sistem mai avansat de localizare. Dupa luni de zile de asteptare pentru implementarea tehnologiei AML de catre STS pentru o localizare mai exacta a apelurilor initiate catre serviciul de urgenta 112, iata ca upgrade-ul pentru sisteme este intr-un final facut de catre institutie.

STS a anuntat ca din ianuarie va incepe sa testeze in Romania localizarea mai exacta a apelantilor la 112 folosind tehnologia AML, iar pentru inceput va face asta doar pentru cei cu telefoane Android care sunt din regiunea Bucuresti – Ilfov. Raed Arafat a promis acum cateva luni ca pentru 112 va fi implementata tehnologia AML, Advanced Mobile Location, de catre STS in vederea cresterii acuratettii geolocalizarii persoanelor care initiaza apeluri telefonice catre operatori.

STS: Anunt IMPORTANT privind Apelurile 112, CUM vor fi Localizati din 2020

STS a avut nevoie de cam 4 luni de zile pentru a implementa aceasta tehnologie in vederea imbunatatirii acuratetii geolocalizarii apelurilor facute catre 112, iar testarea tehnologiei doar pe Android are o logica. Google are implementata tehnologia AML deja pentru toate telefoanele sale, si e posibil sa nu fie nevoie de vreun update al sistemului de operare pentru ca localizarea sa fie facuta, ceea ce in cazul iOS ar putea fi necesar de la Apple.

„După verificarea soluției de localizare AML pe zona București-Ilfov, vom extinde testările la nivel național, astfel încât la momentul operaționalizării acestei tehnologii în România să putem beneficia de o acuratețe cât mai bună a localizării persoanelor aflate în pericol. Serviciului de urgență 112 i-au fost aduse numeroase îmbunătățiri în ultimele luni. Am reușit să implementăm modificări legislative, tehnice și operaționale și, în același timp, am desfășurat acțiuni pentru creșterea performanței operatorilor STS care interacționează cu cetățenii și preiau apelurile de urgență.”

STS va face geolocalizare pentru 112 atat de pe telefoanele Android, cat si de pe cele iPhone, dar in viitor doar de pe ambele platforme, insa numai de pe telefoanele care au sistemul integrat. In cazul iOS, oricare telefoane care au minim iOS 12 beneficiaza de AML, dar in cazul Android e vorba de mai multe limite pentru telefoane, astfel ca nu toti cei care vor suna la 112 vor si fi localizati prin AML, ceea ce desigur ca e o veste destul de proasta.

AML functioneaza prin trimiterea automata a unui SMS catre serviciul de urgenta, 112 in Romania, dar catre un numar special, 114, acel SMS continand coordonatele noastre geografice preluate din GPS, acesta fiind automat activat in fundal, daca e inchis, pentru a trimite informatiile.