ONU a fost Tinta unui ATAC PERICULOS de foarte MARE Amploare

ONU a fost tinta unul atac foarte periculos, si de foarte mare amploare, iata cat de multe persoane au fost afectate de catre aceasta problema foarte serioasa.

ONU atac malware

ONU, Organizatia Natiunilor Unite, a fost tinta unui atac de mare amploare care a fost desfasurat la inceputul acestui an impotriva membrilor sai, el fiind extrem de bine executat de la distanta. Vorbm despre un atac de tip malware desfasurat impotriva tuturor membrilor ONU care au adrese de email oficiale in cadrul organizatiei, malware-ul Emotet fiind folosit pentru a infecta calculatoarele celor care au facut greseala de a accesa acele email-uri.

ONU a fost atacata de catre hackeri care si-au asumat identitatea misiunii permanente a Norvegiei la organizatie, email-ul trimis continand un document infectat cu malware-ul Emotet, deci la deschidere infecta si calculatorul. Nu mai putin de 600 de reprezentanti ai statelor lumii la ONU au fost tintele acestui atac, hackerii scriind in email ca Norvegia a descoperit o problema cu un document semnat deja, si ca o versiune reviziuna a fost facuta pentru el.

ONU a fost Tinta unui ATAC PERICULOS de foarte MARE Amploare

ONU atac malware emotet

ONU a fost tinta acestui atac pentru ca este o organizatie foarte importanta si pentru ca prin intermediul calculatoarelor folosite de catre membrii sai pot fi accesate informatii confidentiale foarte importante de catre hackeri. Documentul deschis pe calculatoare nu le infecta imediat, ci necesita ca utilizatorul sa confirme si ca vrea sa-i afiseze continutul in Microsoft Word, deci unii dintre membrii ONU probabil ca n-au deschis imediat respectivul fisier.

ONU este pusa in pericol deoarece acest malware poate infiltra intregi retele de calculatoare, deci printr-un calculator victima se poate ajunge inclusiv la cele ale altor membri, inclusiv din sediul organizatiei. Daca malware-ul reuseste sa infecteze calculatoarele unor membri importanti ai ONU, poate sa le fure inclusiv datele de logare in retea, sau in alte retele importante, deci vorbim despre un atac extrem de periculos, cu repercusiuni foarte grave.

ONU deocamdata nu a spus nimic in legatura cu potentiale brese de securitate ale retelei sale in urma acestui atac, dar probabil ca nici nu vom afla ceva in legatura cu asta, chiar daca ar putea exista probleme.