Huawei: LOVITURA FINALA a lui TRUMP, Compania va fi TOTAL BLOCATA

Huawei are pregatita lovitura finala de catre Donald Trump, iata cum va fi compania blocata total de catre noi sanctiuni care sunt pregatite in 2020.

huawei blocata

Huawei va avea foarte curand lovitura finala aplicata de catre Donald Trump, presedintele SUA dorind sa aplice lovitura finala pentru compania chinezeasca printr-o noua masura gandita special pentru a fi impotriva sa. Vorbim despre o masura care este in lucru de cateva luni, si care a fost deja trimisa pentru verificare si aprobare de catre diverse agentii guvernamentale din SUA, deci in cateva saptamani ar putea fi aplicata impotriva celor de la Huawei cu toata forta.

Huawei este vizata in mod direct de catre aceasta masura, iar prin ea Donald Trump vrea sa limiteze si mai mult tipurile de produse cu tehnologii americane care pot fi cumparate de chinezi, chiar daca sunt facute in afara SUA. Pentru inceput, SUA vrea sa limiteze de la 25% la 10% procentul de tehnologie(dezvoltata in SUA) dintr-un produs care poate fi vandut catre Huawei, deci foarte multe dintre cele actuale vor deveni inaccesibile catre ei.

Huawei: LOVITURA FINALA a lui TRUMP, Compania va fi TOTAL BLOCATA

Huawei nu va mai putea cumpara nici componente, sau chip-uri, care nu au importanta foarte mare pentru functionarea produselor lor, asa cum se intampla acum, deci le va fi restrictionata aproape total aprovizionare. Mai mult, regulile acestea se vor aplica si pentru orice fel de produse facute in afara SUA in baza tehnologiilor dezvoltate in SUA, iar asa Huawei va avea total blocata capacitatea de a se aproviziona de la partenerii sai americani.

“Potrivit a două persoane familiarizate cu acest aspect, Ministerul pentru Comert a elaborat o regulă care ar reduce pragul la exporturile către Huawei până la 10% și să extindă prevederile pentru a include bunuri non-tehnice, cum ar fi electronice de consum, inclusiv cipuri nesensibile. Ministerul pentru Comert a elaborat, de asemenea, un regulament care ar extinde așa-numita Regula Produselor Externe Directe, care supune supravegherii SUA mărfurilor fabricate din străinătate care se bazează pe tehnologie sau software din SUA. Acest lucru ar fi extins pentru a include articole de tehnologie scăzută fabricate în străinătate, care sunt bazate pe tehnologia Statelor Unite și expediate către Huawei.”

Huawei este vizata in mod direct de catre aceste noi ordine ale presedintelui Donald Trump, in contrast cu cele anterioare care vizau in general companiile din China, deci situatia incepe sa devina si mai rea pentru companie. Huawei spera sa scape de toate restrictiile pe care Donald Trump i le-a impus in anul 2019, dar se pare ca americanii au o cu totul alta viziune cu privire la modul in care ar trebui sa mearga lucrurile in 2020.

Huawei va avea blocata intr-o foarte mare masura capacitatea de a mai produce telefoane mobile dupa ce va intra in vigoare noua serie de restrictii, si e probabil ca acum sa se aprovizioneze cu cat mai multe componente.