Politia Romana: ANUNT IMPORTANT de la Guvern pentru TOTI Romanii

Politia Romana telverde

Politia Romana este in centrul unui anunt foarte important venit de la Ministrul Marcel Vela, el anuntand ca MAI intentioneaza sa faca o schimbare extrem de buna pentru toti cetatenii Romaniei, dar in special pentru copiii din scoli.

Politia Romana urmeaza sa aiba un numar special TelVerde, adica gratuit, prin care elevii din scoli vor putea raporta orice fel de infractiuni, evenimente suspecte, sau orice considera ca este in neregula si ar putea incalca legea.

Politia Romana va putea fi anuntata, la fel ca si Ministerul Educatiei, in mod anonim in legatura cu orice fel de probleme se intampla in scolile din Romania, deci persoanele care apeleaza nu vor fi direct vor avea identitatea protejata, desi ea va fi cunoscuta autoritatilor.

Politia Romana se va ocupa de problemele de natura infractionala, in timp ce Ministerul Educatiei se va ocupa de problemele de natura administrativa din scolile din Romania, astfel ca totul va fi gandit cum ar putea fi utilizat mai usor.

”Discuţia a fost pozitivă. Ne-a dat o idee pe care am îmbrăţişat-o şi este foarte bună, de a face un telefon verde, astfel încât elevii, într-un mod anonim, să aibă curaj să prezinte tot ceea ce se întâmplă în şcoală şi vizavi de fenomenul educaţional şi de fenomenul infracţional. Şi atunci, acest telefon verde, majoritatea copiilor au telefoane, să poată să îl acceseze. Telefonul verde să fie la Ministerul Afacerilor Interne, în conexiune cu Ministerul Educaţiei. Dacă e pe linie infracţională, nu ştiu, traficant de droguri, oameni violenţi, bătaie în casă, tot ce înseamnă agresiunea dascălilor faţă de copii sau a copiilor faţă de profesori, noi să fim înştiinţaţi în timp operativ. Voi prelua ideea şi săptămâna viitoare să găsim solţia să o implementăm.”

Politia Romana va fi conectata la acest numar de telefon la fel cum e conectata si la 112, iar scopul existentei sale este de a raporta nu urgente, cum se raporteaza la 112, ci alte evenimente care pot fi infractiuni, sau diverse probleme din scoli.