Facebook: Doi Romani au fost AMENDATI dupa ce au Jignit Primarul

facebook tineri amenda primar

Doi tineri din Intorsura Buzaului au fost amendati de catre politie dupa ce au avut curajul de a il jigni prin intermediul Facebook pe primarul orasului, ceea ce ne arata ca a te ascunde dupa un calculator cand injuri e cam inutil.

Tinerii au publicat pe Facebook mesaje de genul „Votați Leca, șeful hoților din zonă!”, iar desigur ca primarul din oras s-a suparat pe ei, a depus plangere la politie, tinerii au fost chemati la sectie si au fost amendat cu cate 200 de LEI fiecare.

Primarul orasului Intorsura Buzaului s-a suparat din cauza faptului ca a fost facut hot, si a afirmat ca atunci cand cineva face o afirmatie de acest gen trebuie sa o si demonstreze, iar cum tinerii nu aveau dovezi, au primit amenzi.

Tinerii au publicat mesajele jignitoare pe pagina de Facebook a Primariei din Intorsura Buzaului, dar si pe un grup local care a fost facut in cadru retelei de socializare, 6 persoane publicand mesajele, dar numai 2 au fost amendate.

Politia a aplicat amenzile in baza articolului 2, punctul 1, din legea numarul 61, iar tinerii care le-au primit, le-au platit, spunand ca primarul a folosit politia pentru a le limita dreptul la libera exprimare, ceea ce era de asteptat.

Facebook este plina de curajosi care injura din spatele unui calculator crezand ca nimeni nu va face nimic, dar realitatea este ca ei pot fi descoperiti extrem de usor, iar amenzile sunt cea mai usoara sanctiune, pentru ca in acazurile extreme se ajunge la dosare penale, amenzi uriase, si eventual inchisoare.