Barbati Arestati Facand Contrabanda cu Produse Apple de 1 milion de dolari

Barbati Arestati Facand Contrabanda cu Produse Apple de 1 milion de dolari

Trei barbati din Hong Kong au fost arestati de catre autoritati facand contrabanda cu produse Apple, si alte dispozitive electronice in valoare de 3.2 milioane de dolari, toate trebuind sa ajunga in China.

Produsele Apple, printre care telefoane iPhone, Apple Watch-uri, tablete iPad, sau MacBook-uri, aveau o valoare totala de 1 milion de dolari, deci o treime din totalul valorii produselor care au fost confiscate de catre autoritati.

Barbatii aveau toate produsele incarcate pe o barca a carei destinatie era China, scopul fiind de a le vinde acolo cu profit, avand in vedere ca in Hong Kong preturile acestor produse sunt mai mici decat in tara vecina.

Printre celelalte produse confiscate se numara module de memorie RAM, si procesoare, valoarea totala a acestora completand diferenta de la cea a produselor Apple pana la suma totala a produselor confiscate de autoritati.

“Autoritățile din Hong Kong au confiscat articole de contrabanda in valoare de 3,2 milioane USD de pe o navă de marfă destinată Chinei continentale și au arestat trei bărbați într-unul dintre cele mai mari capturi de mărfuri electronice din istoria orașului.”

Politia sustine ca aceasta este cea mai mare captura facuta pana in momentul de fata, barbatii incercand sa ascunda toate produsele intr-un compartiment secret al barcii de 50 de metri cu care incercau sa ajunga in China fara a fi detectati.