ASA SPARGE Politia Telefoanele iPhone, Android in Anchete (VIDEO)

Politia din diverse tari are instrumentele necesare pentru a sparge cam orice fel de telefoane iPhone si Android, iar mai sus aveti o demonstratie pentru felul in care este folosita aceasta tehnica atunci cand este nevoie.

In clipul video de mai sus putem vedea un dispozitiv Cellebrite pentru spart telefoanele iPhone si Android in vederea extragerii de date din dispozitive, aceleasi fiind detinute inclusiv de FBI, care critica Apple ca nu-i deblocheaza doua telefoane foarte vechi, sparte de mult.

Dispozitivele celor de la Cellebrite sunt folosite de catre organizatiile de politie din diverse tari de pe glob, din SUA si pana in Scotia, acolo unde a fost facuta prezentarea pe care o puteti vedea in materialul de mai sus.

Politia poate obtine, in multe cazuri, in doar cateva secunde acces la toate datele dintr-n telefon iPhone, sau Android, insa procesul difera in functie de felul in care este blocat telefonul pe care autoritatile incearca sa il sparga.

Uneori poate fi nevoie si de zile intregi pentru ca datele din telefon sa poata fi accesate, iar asta pentru ca dispozitivele pot sparge codul de acces printr-un atac de tip brute force, iar asa vedeti si cum lucreaza politia pentru a sparge telefoanele.