Donald Trump este FACUT DE RAS de FBI in Razboiul cu Apple

Donald Trump a fost facut de ras de catre FBI in razboiul pe care il duce impotriva companiei Apple pentru refuzul de a debloca telefoanele iPhone.

Donald Trump fbi apple

Donald Trump a fost facut de ras de catre FBI in razboiul pe care agentia federala si administratia prezidentiala le duc acum cu Apple pentru a obtine deblocarea telefoanelor iPhone confiscate in diverse anchete. Mai exact, la doar cateva ore dupa ce Donald Trump se plangea la televizor ca FBI are nevoie de ajutorul Apple pentru a debloca telefoanele iPhone, surse din Ministerul de Justitie confirmau ca un iPhone 11 confiscat intr-o ancheta a fost deblocat in 2 luni.

FBI a avut nevoie de 2 luni pentru a sparge un iPhone 11 apartinand lui Lev Parnas, un asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul lui Donald Trump, iar asta pentru ca parola n-a fost furnizata pentru dispozitiv. Chiar si fara parola, atacul de tip brute force facut impotriva acelui telefon iPhone 11 a durat 2 luni, dar in final a adus accesul la datele de care FBi avea nevoie, iar asa Donald Trump a fost facut de ras la doar cateva ore dupa ce ataca Apple.

Donald Trump este FACUT DE RAS de FBI in Razboiul cu Apple

Donald Trump s-a plans in fata presei din SUA ca a ajutat compania Apple in ceea ce priveste impozitele suplimentare impuse pentru produsele aduse din China, iar acum cei din Cupertino nu vor sa ajute FBI. Desigur ca FBI nu are nevoie de ajutor, pentru ca se descurca si singura in ceea ce priveste spargerea telefoanelor iPhone pe care le confisca in anchete, dar Donald Trump a cam fost pacalit de cei din jurul sau, si s-a cam facut de ras la televizor.

“Sincer, i-am ajutat foarte mult. Le-am dat renunțări, pentru că este o companie grozavă, dar a făcut o diferență mare. Ne-ar fi putut oferi aceste informații. Mi-ar fi fost de mare ajutor. Apple trebuie să ne ajute. Și sunt foarte puternică în asta. Au cheile atâtor minți criminali și minți criminale.”

Donald Trump ar fi putut sa se planga de faptul ca FBI are nevoie de mult prea mult timp pentru a sparge telefoanele iPhone, dar in schimb el da de inteles ca agentia nu poate face acest lucru, cand desigur ca realitatea e alta. FBI este una dintre putinele organizatii de politie din SUA care are aparatura necesara pentru a sparge telefoanele iPhone, care in anumite cazuri rezista chiar si timp de 2 luni la atacurile facute de autoritati.

“FBI a avut nevoie de aproximativ două luni pentru a debloca un iPhone 11 care a fost confiscat de la Lev Parnas, asociatul inculpat al lui Rudy Giuliani. În primul rând, Parnas a refuzat să ofere parola dispozitivelor sale, care este desigur drept, dar care a impus FBI-ului să piarda aproape două luni deblocând iPhone 11.”

FBI si Donald Trump vor mai face presiuni impotriva celor de la Apple din cauza securitatii ridicate a telefoanelor iPhone, dar asta nu-i va ajuta prea mult pentru ca nu exista dorinta din partea companiei de a o compromite.