ONU se Implica in SPARGEREA Telefonului Sefului Amazon prin WhatsApp

ONU se implica in scandalul spargerii telefonului sefului Amazon prin intermediul WhatsApp, iata ce spun expertii despre atacul neobisnuit dezvaluit azi.

onu amazon whatsapp

ONU se implica in scandalul momentului, adica spargerea telefonului sefului Amazon prin intermediul unui mesaj trimis prin aplicatia de mesagerie WhatsApp, cea mai populara din intreaga lume in acest moment. Expertii Organizatiei Natiunilor Unite sunt ingrijorati in principal din cauza faptului ca atacul ar fi provenit de pe telefonul printului Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite, iar Jeff Bezos, CEO al Amazon, este si patronul celebrului trust media The Washington Post.

ONU sustine ca atacul facut impotriva lui Jeff Bezos ar fi avut la baza o posibila dorinta a Arabiei Saudite de a impiedica The Washington Post sa publice informatii cu privire la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi. Atunci presa din SUA, si nu numai, a afirmat ca printul saudit Mohammed bin Salman ar fi implicat in uciderea jurnalistului, iar ONU crede ca atacul impotriva lui Jeff Bezos ar fi avut la baza dorinta de a afla informatii confidentiale privind articolele din The Washington Post.

ONU se Implica in SPARGEREA Telefonului Sefului Amazon prin WhatsApp

ONU sustine ca Arabia Saudita ar fi monitorizat inclusiv activitatea multor oponenti ai familiei regale care conduce tara pentru a urmari cu mai multa atentie informatiile negative distribuite de catre acestia. ONU cere deasemenea si implicarea autoritatilor din SUA pentru ca o ancheta cat mai detaliata sa fie facuta cu privire la atacul care a avut loc impotriva unuia dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o influenta uriasa la nivel global.

“Experții Națiunilor Unite au declarat că prințul coroanei saudite Mohammed bin Salman a fost posibil implicat în hacking-ul telefonului mobil al CEO-ului Amazon Jeff Bezos și au solicitat o anchetă. O analiză medico-legală a constatat că „a început o exfiltrare fără precedent a datelor de pe telefon” (pentru telefonul lui Bezos).”

ONU spune deasemenea ca informatiile pe care le-a primit sugereaza faptul ca din telefonul lui Jeff Bezos a fost extrasa o cantitate uriasa de date, ceva fara precedent pana atunci pentru o victima atat de importanta. ONU a acuzat inclusiv o companie israeliana, cunoscuta pentru dezvoltarea de software pentru extragerea de informatii din dispozitive informatice, ca a furnizat software-ul care a facilitat atacul, dar aceasta a negat orice implicare.

ONU se implica in mod complet surprinzator in acest scandal, insa chiar si asa, e putin probabil ca rezultatul final sa fie o ancheta care sa ii arate publicului larg realitatea din spatele atacului.