iPhone-ul lui Jeff Bezos NU ar fi fost SPART atat de USOR

iphone jeff bezos spart

Telefonul iPhone X apartinand CEO-ului Amazon, Jeff Bezos a fost spart de catre printul coroanei Arabiei Saudite, conform celor de la ONU, care ar fi vazut o expertiza informatica facuta asupra dispozitivului respectiv.

Ancheta a ajuns la concluzia ca telefonul iPhone X a fost spart printr-un mesaj care a fost trimis pe WhatsApp si continea un clip video in format MP4, insa unii experti care au vazut concluziile expertizei nu prea sunt de acord cu asta.

Cei care a facut expertiza informatica n-au reusit sa decripteze clipul video care ar fi continut exploit-ul folosit la spargerea telefonului, iar asta a ridicat foarte multe semne de intrebare pentru multi dintre experti.

In mod normal cheia pentru decriptarea clipului ar fi trebuit sa fie stocata in telefon, iar clipul video sa fie decriptat, dar fara asta, experti spun ca majoritatea dovezilor prezentate sunt circumstantiale, si nu e nimic care sa il incrimineze direct pe printul saudit.

“Acest raport criminalistic FTI nu este foarte puternic. Cu siguranță, o mulțime de dovezi circumstanțiale ciudate, dar fără pistol de fumat. Lucrul amuzant este că se pare că FTI poate avea [dispozitivul] așezat chiar acolo, doar nu și-au dat seama cum să îl testeze. Informații suficiente pentru a decripta dosarul ar trebui să fie prezente în extracția medico-legală efectuată de FTI. Aceasta este criptată folosind chei care ar trebui să fie stocate și pe dispozitiv, ceea ce ridică întrebarea de ce nu l-au decriptat și examinat ce se află în interior. Acest lucru ar trebui să fie decriptabil folosind tastele locale dacă sunt în jur.”

Parerile sunt, desigur, impartite intre experti, unii sustinand expertiza care a fost facuta, in timp ce altii au o cu totul alta parere, astfel ca in final ramane de vazut daca vom afla vreodata o concluzie 100% clara cu privire la problema.