Japonia vrea sa LANSEZE o Retea 6G mai REPEDE decat Credeam

Japonia vrea sa lanseze prima retea 6G mult mai devreme decat se astepta foarte multa lume, iata ce a anuntat guvernul tarii nipone pentru viitor.

Japonia 6g

Japonia si-a anuntat deja intentia de a lansa o retea 6G pentru cetatenii care vor dori peste 10 ani sa profite de retele de foarte mare viteza care ar trebui sa ne imbunatateasca si mai mult vietile. Guvernul din Japonia a anuntat deja ca a inceput sa lucreze la o strategie pentru retelele 6G care vor fi lansate inainte de a merge pe Marte, iar asta desi in tara abia incep sa fie create cu greu retelele 5G pe care le vor folosi zeci de milioane de persoane in viitor.

Japonia a anunta ca incepe sa dezvolte strategia pentru viitoarele retele 6G deoarece se considera acum ca a cam ramas in urma cu dezvoltarea si lansarea retelelor 5G, planul fiind de a ajunge alte tari din urma. Desigu ca tehnologia 6G nu este doar obiectivul celor din Japonia, Donald Trump anuntand deasemenea ca vrea ca SUA sa lucreze la asa ceva, doar ca el isi va termina si al doilea mandat cu mult inainte ca retelele sa fie lansate.

Japonia vrea sa LANSEZE o Retea 6G mai REPEDE decat Credeam

Japonia vrea totusi sa “ia fata” Coreei de Sud in cazul retelelor 6G din viitor, iar asta pentru ca in cazul 5G coreenii au fost cei care au avut primele retele de foarte mare viteza lansate. Japonia este si in urma altor tari in ceea ce priveste dezvoltarea viitoarelor retele 6G, iar asta pentru ca in China exista din noiembrie o institutie creata special pentru a dezvolta tehnologie, iar zeci cercetatori lucreaza intens pentru a tranforma acest vis in realitate in 2030.

“Întrucât se încep discuții despre Beyond 5G în alte țări, Japonia va fi profund implicată în procesul de formulare standard internațional. În acest scop, este necesar să se înceapă din timp eforturile de formulare a unei strategii cuprinzătoare pentru Beyond 5G bazată pe nevoile și progres tehnologic în momentul introducerii sale. “

Japonia va organiza maine o intalnire intre membri ai guvernului si cercetatori in domeniul telecomunicatiilor pentru a discuta despre ceea ce va insemna viata cu viitoarele retele 6G. De aici probabil ca va incepe un foarte lung drum pentru a dezvolta ceea ce ar putea sta la baza standardului 6G, dar si a echipamentelor de telecomunicatii care vor f folosite in Japonia, plus in alte zone de pe glob, pentru viitoarele retele.

Japonia este doar una dintre tarile care a plecat in cautarea 6G, dar asta ne arata cat de departe se gandesc guvernele unor tari, si cat de ingusta este viziunea in Romania in cazul lucrurilor mult mai importante.