Google: Decizie MAJORA privind Datele Furnizate in Anchetele Penale

Google a luat o decizie foarte importanta cu privire la datele furnizate in anchetele penale de catre autoritati, iata ce va face de acum incolo.

google date anchete

Google a luat o decizie foarte importanta pentru felul in care va colabora cu autoritatile din diverse state in cazul cererilor pentru furnizarea de date in anchetele penale pe care acestea le desfasoara in viitor. Google sustine ca primeste anual zeci mii de cereri de la autoritatile din diverse state pentru a furniza date despre cei care-i folosesc anual serviciile, si ca vrea sa mai acopere unele dintre costurile necesare pentru a le respecta aceste cereri.

Google va cere bani pentru a furniza aceste date chiar daca ele vin impreuna cu mandate judecatoresti care o obliga sa faca asta, iar decizia este una cat se poate de normala pentru o companie. Google a anuntat ca masura se va aplica deocamdata doar in SUA, acolo unde operatorii de telefonie mobila le cer bani autoritatilor de ani de zile pentru a le furniza datele cerute in anchetele penale pe care le desfasoara, totul fiind cat se poate de legal.

Google: Decizie MAJORA privind Datele Furnizate in Anchetele Penale

Google a primit 26.000 de cereri de furnizare de date pentru anchetele penale care au fost desfasurate in SUA, plus inca 11.000 de cereri pentru a stoca anumite date pana cand mandatele potrivite vor fi obtinute. Incepand din 2020 cei de la Google vor incepe sa ceara bani pentru respectarea acestor cereri, iar asta deoarece sumele cheltuite pentru a le respecta sunt foarte mari, mai ales daca ne gandim la numarul total de cereri la nivel global.

“Google a anunțat că va începe să perceapă autoritățile de aplicare a legii pentru cererile de dezvăluire a datelor legale, precum citații și mandate de căutare, legate de utilizatorii săi. Compania primește în fiecare an mii de petiții de la autorități și a decis să perceapă taxe pentru a ajuta la „compensarea costurilor” asociate cu producerea informațiilor.”

Google vrea sa ceara intre 45 si 245 de dolari pentru a indeplini cererile pentru a furniza date in anchetele penale, iar avand in vedere doar numarul celor din SUA, poate face zeci de milioane de dolari in baza lor. Google nu va cere bani in anchetele penale care au la baza probleme privind siguranta copiilor, sau a celor care necesita raspunsuri rapide pentru a salva vietile oamenilor, astfel ca autoritatile vor scapa de plata macar in unele cazuri.

Google incearca sa isi acopere niste costuri provocate de angajarea unor oameni care sa se ocupe in mod special de raspunderea la aceste cereri, iar avand in vedere numarul foarte mare al lor, e sigur si ca echipa e mare.