UBER: Schimbare URIASA, ce se va Intampla de la 1 Februarie

UBER va intra incepand cu 1 februarie 2020 sub incidenta unor noi prevederi legislative foarte importante, iata ce se va schimba si pentru Bolt, Clever, Yango.

UBER lege

UBER urmeaza sa aiba impuse o serie de schmbari extrem de importante in Romania incepand cu data de 1 februarie, dar acelasi lucru este valabil inclusiv pentru Bolt, Clever Taxi, sau Yango. Unii dintre voi probabil stiti deja ca anul trecut au fost adoptate prin lege o serie de reguli pe care soferii UBER, sau ai altor companii de ridesharing, trebuie sa le respecte pentru a putea oferi in continuare servicii de transport in orasele din Romania in 2020.

UBER i-a atentionat pe soferi ca incepand cu data de 1 februarie acestia vor trebui sa aiba o serie de documente noi si avize de la autoritati pentru a putea sa isi desfasoarea activitatea in legalitate. Dintre toate platformele de ridesharing din Romania, trei au obtinut deja aviz tehnic provizoriu de functionare de la Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor, dar nu se stie care dintre UBER, Bolt, Clever Taxi, sau Yango, se numara printre ele acum.

UBER: Schimbare URIASA, ce se va Intampla de la 1 Februarie

UBER nu va putea trimite in curse soferi care nu au atestate de la Autoritatea Rutiera Romana, dar nici soferi care nu au minim 21 de ani si minim 2 ani de experienta in condusul pe drumurile publice. Exista si alte prevederi care se aplica pentru masinile care vor fi trimise de UBER, sau alte companii, printre care faptul ca ele vor trebui sa fie marcate in exterior, si ecusoane speciale vor trebui sa fie vizibile pentru pasagerii care vor calatori cu acestea in Romania.

UBER, la fel ca restul companiilor de ridesharing, a incercat sa-si pregateasca soferii din timp pentru aceste modificari, insa e posibil ca unii sa nu fie gata, iar asta ar putea aduce la probleme in onorarea comenzilor. Daca dupa data de 1 februarie veti gasi mai greu o masina la UBER, sau alte servicii, sau daca preturile sunt mai mari decat in mod normal, atunci e bine sa stiti ca asta se intampla pentru ca sunt mai putine masini decat de obicei pe drumurile romanesti.

UBER, Bolt, Clever Taxi, Yango, vor incerca cu siguranta sa aiba toti soferii pregatiti pentru schimbarile care intra in vigoare la 1 februarie, iar cei care inca nu sunt, probabil ca vor fi ajutati sa intre in legalitate.