Huawei: Incep AMENINTARILE dupa ce Rugamintile au cam ESUAT

Huawei este sursa unor tensiuni extrem de mari care au inceput sa apara dupa ce rugamintile au esuat, iata ce amenintari au fost facute in weekend.

Huawei tensiune

Huawei risca sa fie motivul pentru care doua dintre cele mai importante tari de pe planeta vor intra intr-un mare scandal, iar asta pentru ca rugamintile au inceput sa se transforme in adevarate amenintari. Presedintele SUA, Donald Trump, i-a spus primului-ministru britanic, Boris Johnson, ca vor exista consecinte serioase daca Huawei va primit acordul pentru furnizarea de echipamente de telecomunicatii pentru retelele 5G care vor fi lansate in tara.

Huawei este marul discordiei in relatiile recente dintre SUA si Marea Britanie, iar asta pentru ca americanii au cerut in repetate randuri interzicerea dreptului companiei de a furniza echipamente de telecomunicatii 5G. Americanii le-au prezentat si dovezi americanilor pentru a-si sustine doleantele, insa chiar si asa, Huawei ar urma sa fie un furnizor de echipamente 5G, dar ele ar trebui folosite in partile non-esentiale ale retelei.

Huawei: Incep AMENINTARILE dupa ce Rugamintile au cam ESUAT

Huawei a fost motivul pentru care Donald Trump l-a amenintat pe Boris Johnson vineri, presedintele SUA spunandu-i ca schimbul de informatii secrete intre tarile lor va fi extrem de serios afectat. Mai mult decat atat, Donald Trump a dat de inteles si ca un posibil acord comercial intre SUA si Marea Britanie ar putea fi amanat, sau incheiat cu conditii mult mai dure pentru britanici daca ei nu accepta sa interzica Huawei de la retelele 5G.

“Președintele SUA, Donald Trump, l-a avertizat pe premierul britanic Boris Johnson cu privire la „consecințe grave” dacă permite gigantului chinez al telecomunicațiilor Huawei un rol în construirea rețelei de telefonie britanică 5G. Trump a declarat vineri lui Johnson că, acordând Huawei, care are legături cu agențiile de informații chineze, accesul la 5G va provoca o prăpastie majoră în relațiile transatlantice și va pune în pericol schimbul de informații între Washington și Londra.”

Huawei a primit in mod neasteptat ajutor de la Pentagonul SUA chiar zilele trecute, dupa ce Donald Trump l-a amenintat pe Boris Johnson, dar chiar si asa, e improbabil ca asta sa afecteze decizia britanicilor. SUA pune foarte mare presiune pe guvernul britanic sa blocheze complet Huawei in tara, dar asta ar afecta si relatiile statului cu China, dar Marea Britanie spera ca dupa Brexit sa aiba relatii mai stranse cu chinezii pentru a exporta produse din tara.

Huawei ii da foarte mari batai de cap primului-ministru de la Londra, iar acesta e deocamdata departe de a lua o decizie clara privind retelele 5G, si desigur ca asta genereaza mai multa confuzie pentru toata lumea.