Comisia Europeana Anunta un Plan AMBITIOS pentru Retelele 6G

Comisia Europeana a stabilit deja un plan ambitios pentru viitoarele retele 6G, despre care crede ca vor ajuta la dezvoltarea economica de pe continent.

Comisia Europeana 6g

Comisia Europeana a pregatit un plan foarte ambitios pentru retelele 6G in baza carora se asteapta ca industria de pe intregul continent sa se dezvolte intr-un ritm alert in urmatorii ani, ceea ce ar ajuta foarte multe tari. Comisia Europeana a creat deja un plan strategic de cooperare europeana pentru cercetare si inovare care ar urma sa ne aduca retele de telecomunicatii si servicii care nu se limiteaza doar la 5G, ci merg spre 6G.

Comisia Europeana ar vrea sa fie unul dintre liderii globali in dezvoltarea viitoarelor retelele 6G, asa cum vor si Japonia, sau China, insa deocamdata totul este prezentat la stadiu de plan si nimic mai mult. Exact precum in cazul 5G, acum cativa ani, Comisia Europeana se gandeste la retele 6G pentru dispozitivele conectate la internet, robotica, nanotehnologii, microelectronica, quantum computing si, desigur, infrastructura de tip cloud.

Comisia Europeana Anunta un Plan AMBITIOS pentru Retelele 6G

Comisia Europeana pune mare pret in dezvoltarea 6G si pe inteligenta artificiala, care ar urma sa joace un rol foarte important in a ajuta la finalizarea mult mai rapida a procesului de cercetare. Desigur ca va fi nevoie de o cooperare foarte stransa intre multiple state ale Uniunii Europene pentru ca totul sa poata fi facut asa cum isi doreste Comisia Europeana, iar totul este posibil daca mai multe state vor intelege ca totul e benefic pentru omenire.

Comisia Europeana inca nu e hotarata cu privire la actualele retele 5G si cine ar trebui sa furnizeze echipamente de telecomunicatii pentru ele, deci a privi spre 6G deja pare ceva ce e dincolo de puterea multora de a intelege. Chiar si asa, Comisia Europeana vrea ca viitorul sa ii implice si pe europeni, iar a privi cu atat de multa incredere spre 6G este ceva perfect normal, si ceva ce ar trebui sa ne arate ca am putea avea parte de o situatie diferita fata de cea actuala.

Comisia Europeana nu are deocamdata vreun calendar pentru a finaliza dezvoltarea tehnologiilor care vor fi lansate pentru retelele 6G, dar vom afla cu siguranta tot ceea ce este pregatit in baza cooperarii europene.