ING Bank: Anunt foarte IMPORTANT pentru Romanii cu Carduri

ING Bank a facut un anunt foarte important pentru romanii care au carduri, iata ce schimbare extrem de importanta a fost facuta pentru clientii din Romania.

ING Bank card

ING Bank isi notifica unii dintre clientii care au carduri in legatura cu o schimbare importanta care a fost implementata pentru acestia si care va fi resimtita cu siguranta cand ei vor face plati la POS-uri. ING Bank isi anunta clientii in legatura cu faptul ca la a fiecarea 6 plata contactless consecutiva se va impune introducerea PIN-ului pentru a finaliza respectiva achizitie, astfel ca trebuie sa stiti ce se intampla si ca asta se va intampla in Romania, poate si in strainatate.

ING Bank trimite acest mesaj pentru ca exista POS-uri in Romania care nu sunt actualizate, iar la acestea plata va fi direct refuzata, deci nu se va cere PIN-ul, ci se va spune doar ca plata nu a fost acceptata. In aceasta situatie, cei de la ING Bank le cer clientilor din Romania sa faca respectiva plata prin introducerea cardului bancar in POS, iar asta pentru ca altfel nu vor putea sa finalizeze achizitia pe care au inceput-o, si nici nu prea vor sti de ce.

ING Bank: Anunt foarte IMPORTANT pentru Romanii cu Carduri

ING Bank va impune aceasta schimbare inclusiv pentru Apple Pay, acolo unde a fost ca in “Vestul Salbatic”, adica puteai sa platesti orice, de orice valoare, fara vreun PIN cerut vreodata, desi in alte tari exista aceasta restrictie. Desi initial mi s-a parut ciudata decizia, trebuie sa recunosc faptul ca limitarea aceasta noua pe care ING Bank o impune va cam anula intr-o anumita masura avantajele pe care le ofera Apple Pay, dar nu prea avem ce face.

“Pentru a creste securitatea platilor tale, la fiecare a 6-a plata contactless consecutiva va trebui sa introduci PIN-ul. Unele POS-uri neactualizate nu vor afisa acest mesaj si plata va fi refuzata. Te rugam sa reincerci introducand cardul in POS.”

ING Bank va incerca, cel mai probabil, sa aiba cat mai multe POS-uri actualizate dupa implementarea acestei limitari, iar asta pentru ca vor exista foarte multi clienti care nu vor sti ce se intampla. Partea si mai proasta este ca de acum inclo va trebui sa purtati cardurile cu voi tot timpul, iar asta pentru ca daca se intampla sa fiti la a 6-a plata contactless consecutiva, vi se va cere PIN-ul, iar daca nu il aveti, iar POS-ul nu va fi actualizat, nu veti putea plati.

ING Bank face Apple Pay, si alte servicii de plati mobile, complet inutile pentru o perioada de timp, necunoscuta pentru ca nu ni se va spune cand toate POS-urile au fost actualizate, deci trebuie sa fiti pregatiti sa plecati fara cumparaturi din magazine.

UPDATE: Cei de la ING Bank mi-au spus ca in cazul platilor cu Apple Pay nu se va modifica nimic, deci vom putea face in continuare plati fara limite, fara PIN.