Huawei: Decizia FINALA, Lovitura DURA pentru Donald Trump

Huawei are parte de o decizie finala care vine ca o veste grozava pentru ea, si ca o lovitura dura pentru Donald Trump, iata ce s-a intamplat intr-un final.

Huawei permisiune

Huawei are astazi parte de o decizie la care cu siguranta nu s-a asteptat compania chinezeasca, dar iata ca exista totusi si vesti bune pentru ea in aceasta situatie foarte complicata in care se afla ea acum. Marea Britanie a decis sa-l sfideze complet pe Donald Trump si sa-i permita companiei Huawei sa furnizeze echipamente de telecomunicatii 5G pentru retelele 5G din tara, dar desigur cu unele reguli care trebuie respectate pentru asta.

Huawei va putea furniza echipamente de telecomunicatii 5G pentru operatorii din Marea Britanie, insa ele pot fi folosite doar in partile non-esentiale ale retelelor, si doar in proportie de 35% din totalul echipamentelor. Autoritatile vor sa se asigure ca operatorii din tara nu-si vor face retelele 5G doar cu echipamente de la furnizori de “mare risc”, asa cum este considerata compania Huawei, iar echipamentele sale nu vor putea fi amplasate langa baze militare, si in preajma altor institutii similare.

Huawei: Decizia FINALA, Lovitura DURA pentru Donald Trump

Huawei nu pare sa fi avut echipamente folosite in infrastructura centrala cheie a operatorilor de telecomunicatii din tara, si nici nu le va avea folosite acolo in baza acestor reguli stabilite acum. Autoritatile din Marea Britanie au incercat sa gaseasca un echilibru intre asigurarea sigurantei nationale si evitarea unui razboi cu China, astfel ca aceasta solutie le lasa celor de la Huawei posibilitatea sa faca niste bani in tara, dar nu atat precum isi dorea.

“Vânzătorii de mare risc nu au fost niciodată și nu vor mai fi niciodată în rețelele noastre cele mai sensibile. Deschide calea către rețele sigure și rezistente, cu suveranitatea noastră asupra datelor protejate, dar se bazează și pe strategia noastră de a dezvolta o diversitate de furnizori.”

Huawei se va bucura cu siguranta de aceasta decizie, in timp ce Donald Trump probabil ca va lua decizii pripite si va ordona restrictionarea schimbului de informatii cu Marea Britanie, dar probabil ca pentru putin timp. Trecand peste el, Huawei a avut parte de sustinerea operatorilor de telefonie mobila din tara, care au facut lobby in favoarea sa la guvernul local, deci o parte din merit merge si la acestia, pentru ca a contat mult ajutorul lor.

Huawei are parte de o victorie foarte mare aici, iar asta pentru ca in Germania va fi mai mult ca sigur luata o decizie extrem de similara pentru a nu supara China, care a lansat multe amenintari in ultima perioada.