Android: Anuntul Google care a Luat MULTA Lume prin SURPRINDERE

Android are parte de un anunt foarte important de la Google care a luat foarte multa lume prin surprindere, iata ce s-a intamplat cu sistemul de operare.

Android securitate

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru terminale mobile din intregul glob, iar asta aduce pentru cei de la Google si niste batai mari de cap, insa compania este mereu vigilenta la ceea ce se intampla. In 2019 compania Google a platit nu mai putin de 1.9 milioane de dolari catre expertii in securitate informatica de la care a primit avertizari privind vulnerabilitatile care exista in sistemul de operare Android folosit in lumea intreaga.

Android este un sistem de operare care ofera foarte multa libertate pentru utilizatori si dezvoltatori, dar asta inseamna ca are si unele vulnerabilitati care pot fi exploatate impotriva oamenilor care-l folosesc zilnic. Ei bine, fix pentru asemenea vulnerabilitati plateste Google sume mari de bani, iar in 2019 suma de 1.9 milioane platita pentru cercetatorii in securitate informatica este una record pentru Android, dar acesta este doar inceputul pentru toata lumea.

Android: Anuntul Google care a Luat MULTA Lume prin SURPRINDERE

Android plati vulnerabilitati

Android este doar unul dintre produsele pentru care cei de la Google platesc bani buni catre expertii in securitate informatica al caror interes este de a descoperi vulnerabilitati ale sistemului de operare. In total, cei de la Google au platit 6.5 milioane de dolari pentru vulnerabilitatile descoperite in produsele lor, iar Android reprezinta aproape o treime din suma, fiind al doilea produs care a generat costurile cele mai mari din acest punct de vedere in 2019.

Android a fost inclus chiar in 2019 in acest program, si nu chiar din prima zi, deci suma putea fi cu mult mai mare decat cea pe care a platit-o Google in final, dar probabil ca in 2020 lucrurile vor sta cu totul altfel. Este de asteptat ca in 2020 Google sa plateasca si mai mult pentru vulnerabilitatile descoperite in Android, iar asta pentru ca niciun software nu e perfect, Apple, Microsoft, si multe alte companii platind pentru aceleasi lucruri.

Android este imbunatatit in fiecare luna de catre Google, si are problemele de securitate rezolvate la fel de rapid de catre compania americana, deci e bine ca plateste pentru ca noi sa fim in totala siguranta.