UBER: Anunt SURPRIZA, NIMENI Nu se Astepta sa Auda Asa Ceva

UBER este in centrul unui anunt extrem de interesant cu privire la clientii sai, iata ce s-a descoperit pentru utilizatorii din Europa ai platformei.

UBER electric

UBER este una dintre cele mai mari platforme de ridesharing din lume, iar anual se inregistreaza un numar extrem de mare de curse cu masinile sale, acestea contribuind la congestiile din trafic, si la poluare. Un studiu recent facut in randul europenilor a dezvaluit totusi ca unii oameni sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru cursele zilnice prin UBER daca le-ar face folosind masini electrice, acest lucru venind ca o surpriza mare cu privire la clienti.

UBER are si masini electrice disponibile in unele dintre tarile in care este prezenta, inclusiv in Romania, iar cursele facute cu acestea sunt usor mai scumpe, dar nu aproape de valoarea pe care unii ar plati-o. Conform studiului facut in randul utilizatorilor UBER in Europa, acestia ar fi dispusi sa plateasca cu intre 15 si 20 de eurocenti mai mult per kilometru pentru cursele pe care le desfasoara, ceea ce ar creste destul de mult costurile curselor facute de ei.

UBER: Anunt SURPRIZA, NIMENI Nu se Astepta sa Auda Asa Ceva

UBER masini electrice

UBER ar putea profita de faptul ca un potential de pana la 52% dintre clientii care folosesc platforma in Europa sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru cursele facute zilnic, si poate ca o va face. Tinerii sunt cei care ar fi dispusi sa plateasca mai mult pentru cursele UBER, procentul ajungand la 60%, iar in capitalele europene, cu trafic mult, sunt si clientii cei mai multi care ar fi de acord sa plateasca mai mult, 59% fiind din Paris, si 57% din Bruxelles.

UBER nu are un impact pozitiv asupra calitatii aerului din marile orase europene, sau cel putin asta considera locuitorii din marile orase, si desigur ca asta este perfect valabil si in Romania. Numarul mare de masini UBER din platforma, vasta majoritate foarte vechi, impreuna cu restul celor de la Bolt, Yango, Clever Taxi, aduc doar un mare minus pentru congestie si poluare in orasele mari din Romania, dar totusi avem nevoie de ele zilnic.

UBER are cateva initiative menite sa reduca poluarea in unele dintre orasele in care activeaza, iar prezenta masinilor electrice este un bonus indiferent despre piata de care vorbim, dar nu cred ca multi romani ar plati cu atat mai mult pentru curse cu masini electrice.