ATENTIE: Politia Romana a Inceput o Noua Actiune de VANATOARE a Soferilor

Politia Romana prioritate

Politia Romana a confirmat in cursul zilei de ieri reinceperea unei actiuni care are menirea de a ii vana pe unii dintre soferii care nu respecta o prevedere din Codul Rutier care de cele mai multe ori se sfarseste in mod tragic.

Politia Romana a desfasurat ieri in Bucuresti o actiune menita sa-i depisteze pe soferii care nu acorda prioritate de trecere pietonilor, iar in numai 3 ore politistii au retinut 95 de permise de conducere, si aplicand 144 de amenzi.

Politia Romana a aplicat amenzi in valoare de 75.000 de LEI in cursul unei actiuni care s-a desfasurat intre orele 16:00 – 19:00, adica fix atunci cand toata lumea se intorce de la munca in Bucuresti, si probabil ca vor continua actiunea in zilele urmatoare.

Politia Romana a demarat aceasta actiune pentru a-i avertiza pe soferii care inca n-au fost sanctionati in legatura cu faptul ca pot ramane fara permis pentru o perioada de 30 de zile daca nu acorda prioritate de trecere pentru pietoni.

”Astăzi, 4 februarie a.c., în intervalul orar 16.00-19.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principale artere cu risc rutier ridicat din municipiul Bucureşti pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă obligaţia de a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public pe trecerea pentru pietoni. Totodată, acţiunea a avut scopul de a-i determina pe aceştia să adopte o conduită responsabilă atunci când se deplasează pe drumurile publice.”

Politia Romana face in mod obisnuit actiuni de prevenire pe drumurile din Romania, insa intr-un oras ca Bucuresti ar fi nevoie de cate un politist la fiecare colt de trasa pentru a civiliza traficul, sau de camere care sa dea in mod automat amenzi.