Huawei: Nou foarte MARE PAS Facut spre a RENUNTA la Android

Huawei a facut un nou si foarte mare pas spre a renunta la Android, compania americana fiind foarte hotarata sa scape de actualele probleme foarte mari

Huawei renuntare

Huawei a facut un nou si foarte mare pas spre a renunta la folosirea Android in telefoanele pe care le vinde pentru clientii din intreaga lume, si asta dupa ce zilele trecute un manager confirma ca aplicatiile Google nu vor mai fi integrate nici daca se va putea. Cum acest lucru are oricum sanse foarte mici de a se intampla pentru ca SUA nu vrea sa ridice sanctiunile impuse impotriva Huawei, compania a facut un nou si foarte mare pas spre a renunta la Android.

Huawei a intrat intr-o alianta cu producatorii chinezi Xiaomi, OPPO, Vivo, scopul fiind de a crea o platforma unificata de magazine de aplicatii pentru smartphone, dezvoltatorii putand avea aplicatiile publicate intoate 4 deodata dupa ce le incarca intr-o singura platforma. Ideea este de a atrage catre aceste magazine de aplicatii separate dezvoltatorii care acum publica aplicatii doar in Google Play, iar asa Huawei ajunge sa aiba o alternativa pentru magazinul Google.

Huawei: Nou foarte MARE PAS Facut spre a RENUNTA la Android

Huawei promoveaza foarte intens AppGallery, magazinul propriu de aplicatii, concurent al Google Play Store, inclusiv in Romania, investind sute de milioane de dolari pentru a creste numarul de titluri din el. Alianta pe care o face cu Vivo, OPPO, Xiaomi impotriva celor de la Google ajuta in principal Huawei, care are interdictii acum, dar totul este gandit pentru ca producatorii sa devina mai independenti fata de Google, si pentru ca intr-un final ei sa renunte la Android.

Huawei ar renunta maine la Android daca lumea i-ar mai cumpara telefoanele si fara acest sistem de operare, dar nu poate face asta pentru ca nu are o alternativa buna deocamdata. Huawei vrea totusi sa nu fie singura companie care se opune Google si SUA, iar aceasta alianta e un semnal de alarma pentru Google ca la un moment dat acesti producatori vor renunta la Android pentru un sistem de operare propriu, poate chiar dezvoltat la comun de ei.

Huawei a pierdut multi bani din cauza sanctiunlor din SUA si a faptuli ca nu poate lansa telefoane pe care oamenii sa le si doreasca cu adevarat, deci face orice poate pentru a ramane in top.