Dacia Duster: PRIMUL Model Hibrid Anuntat, CAND va fi LANSAT

Dacia Duster are primul model hibrid anuntat, iata cand este pregatita lansarea acestui model special, si la ce te poti astepta de la producatorul roman.

Dacia Duster hibrid

Dacia Duster are anuntat deja primul model hibrid din gama de masini pe care producatorul roman le vinde in lumea intreaga, si vorbim despre un foarte mare pas facut de catre compania detinuta de catre Renault. Se pare ca urmatorul model al Dacia Duster va avea nu doar un facelift, ci si o versiune hibrid, ceea ce va marca o premiera pentru compania romaneasca, si va aduce mai multe optiuni economice pentru clientii din tara, si nu numai.

Dacia Duster are deja anuntat inca din luna ianuarie un model care are motor dual pe benzina si GPL, insa versiunea hibrid pregatita de catre Dacia ar trebui sa functioneze atat pe combustibil, cat si cu electricitate. Dacia Duster ar putea avea un motor electric de putere mica pentru deplasarile scurte prin oras, cu o autonomie de cativa zeci de kilometri, acesta putand fi secondat de un al doilea motor cu combustie interna, care sa intre in actiune si de la anumite viteze.

Dacia Duster: PRIMUL Model Hibrid Anuntat, CAND va fi LANSAT

Dacia Duster a fost primul model din gama de masini Dacia care a fost vazut in teste intr-o versiune 100% electrica, deci ar fi destul de logic sa vedem si un hibrid facut tot pentru aceasta serie de automobile. Compania desigur ca nu spune nimic in legatura cu lansarea unui Dacia Duster hibrid, dar avand in vedere imaginile aparute in 2019 cu modelul testat de catre producator, alta decizie nu prea pare sa aiba logica in momentul de fata, dar nimic nu e sigur.

Dacia Duster in versiunea hibrid ar putea fi totusi mai scumpa decat modelele actuale, versiunea cu motor pe benzina si GPL pornind de la 14.000 de euro, deci cea hibrid ar putea fi si mai scumpa. Aici intervine o problema pentru piata din Romania, unde Dacia Duster e un SUV ieftin pentru romani, deci o versiune mai scumpa nu va fi la fel de cumparata, dar pe alte piete din Europa, si nu numai, o versiune de acest gen ar putea avea foarte mare succes.

Dacia Duster ar putea fi lansat intr-o versiune hibrid in a doua parte a acestui an, dar deocamdata planurile celor de la Dacia n-au fost dezvaluite dincolo de intentia de a lansa un facelift pentru aceasta serie.