Telekom: Decizia RADICALA din cauza PROBLEMELOR cu Huawei

Telekom a luat o decizie radicala din cauza problemelor pe care le are acum cu Huawei, iata ce a decis grupul german si care sunt implicatiile in Europa.

Telekom huawei

Telekom a luat o decizie radicala din cauza problemelor cu Huawei, grupul de telecomunicatii cu foarte multe subsidiare in Europa fiind fortat sa mearga pe un alt drum decat cel planuit initial, totul dupa sanctiunile din SUA. Avand in vedere ca au venit recomandari de la Comisia Europeana pentru ca Huawei sa nu aiba permisiunea de a furniza echipamente 5G pentru partile cheie ale retelelor 5G, cei de la Telekom au decis sa nu “forteze nota” in acest context.

Telekom a luat decizia sa le dea din nou celor de la Nokia sansa de a le furniza echipamente 5G pentru viitoarele retele, desi initial le categorizasera produsele ca fiind cele mai slabe dintre toate cele testate. Avand in vedere ca nu pot folosi echipamentele 5G ale celor de la Huawei pentru intreaga infrastructura a retelelor 5G, cei de la Telekom le ofera iar sansa celor de la Nokia de a le furniza echipamente care sa aiba performantele asteptate.

Telekom: Decizia RADICALA din cauza PROBLEMELOR cu Huawei

Telekom ar fi avut deja discutii cu Nokia pe marginea acestei probleme, si ar urma sa ia luna viitoare o decizie finala cu privire la strategia pe care o va avea pentru cumpararea de echipamente 5G. Telekom s-a bazat foarte mult pe echipamentele celor de la Huawei in actualele retele 4G pe care le are in diverse zone din Europa, si nu numai, dar pentru 5G este obligata sa gaseasca alternative, cel putin pentru partile cheie ale infrastructurii sale.

“Deutsche Telekom a declarat furnizorului Nokia că trebuie să-și îmbunătățească produsele și serviciile pentru a câștiga afaceri instalând rețelele wireless 5G ale grupului german în Europa. Grupul german l-a considerat pe Nokia cel mai slab performant dintre toți furnizorii în teste și implementări 5G. Dar în fața amenințării cu restricții asupra Huawei-ului Chinei – furnizorul său dominant de echipamente de rețea – Deutsche Telekom a decis să ofere Nokia o altă șansă de a-și repara relația.”

Telekom este pusa intr-o situatie destul de dificila, iar asta pentru ca pana acum a reusit sa-si faca infrastructura pentru retelele de telefonie fara a cheltui sume uriase pe echipamente, dar alegerea Nokia va schimba asta. E mai mult ca sigur faptul ca Telekom va apela si la Ericsson pentru echipamente de telecomunicatii 5G, desi acelea sunt ca la fel de scumpe, dar in mod teoretic ar trebui sa ofere si performante mai bune decat cele ale Nokia.

Telekom nu folosi doar echipamente de la Huawei chiar daca guvernul german inca nu a luat o decizie cu privire la permiterea chinezilor sa furnizeze echipamente pentru retelele 5G, ei dand de inteles ca ar urma sa impuna unele restrictii.